La selecció de l'Argentina fa anys que flaqueja en el centre del camp. Sempre ha tingut jugadors de tall defensiu, amb Javier Mascherano com a gran referent recent, però sense futbolistes capaços d'agafar el timó i fer jugar l'equip. Es va confiar en noms com Banega, Biglia, Enzo Pérez o, en l'actualitat, Lo Celso, però cap no va aconseguir donar el rendiment esperat per poder aspirar a guanyar un Mundial. I ara, de forma inesperada, ha irromput amb força Enzo Fernández, que en un temps rècord s'ha convertit en una de les sensacions del futbol europeu, sent una de les estrelles d'un Benfica que s'ha imposat al PSG i a la Juventus en el grup de la lligueta de la Champions League.

Segons diverses informacions, Leo Messi ha acollit amb moltíssima il·lusió l'explosió d'Enzo Fernández, just la peça que li faltava a l'Argentina per poder ser realment un aspirant a guanyar el Mundial de Qatar, a poder competir de tu a tu amb combinats del nivell dels de França, el Brasil, Alemanya o Anglaterra, les teòriques favorites per emportar-se el títol més preat per tot futbolista.

Una selecció per somiar

Lionel Scaloni, el seleccionador de l'Argentina, té Emiliano Martínez com a amo de la porteria, amb Nahuel Molina i Tagliafico per als laterals i Otamendi, Romero i Lisandro Martínez lluitant pels dos llocs de l'eix defensiu. A l'atac, a més de Leo Messi, disposa de noms com els de Di María, Lautaro Martínez, Julián Álvarez, Ángel Correa o Dybala.

En el centre del camp, en canvi, amb De Paul com fix, ballen dos noms. A Scaloni li agrada situar Lo Celso com a fals extrem, escorat a l'esquerra, mentre que fa mesos que busca l'enllaç, el jugador que ajudi en defensa, però que també mogui l'equip i li doni unitat. Ho ha intentat amb Paredes, que està lesionat i arribarà just, o Guido Fernández, però cap no l'ha acabat de convèncer. Fins a l'eclosió d'Enzo Fernández, la nova sensació, fins al punt que el Reial Madrid ja el té com a pla B per si falla el fitxatge de Jude Bellingham.

Lionel Scaloni seleccionador Argentina / Foto: Zac Goodwin - Europa Press
Lionel Scaloni, seleccionador de l'Argentina / Foto: Zac Goodwin / Europa Press

Ha nascut una estrella

Nascut en San Martín, en l'àrea metropolitana de Buenos Aires, fa 21 anys, Enzo Fernández va ser captat per River Plate quan només tenia 6 anys. Ja llavors jugava en el centre del camp, amb una qualitat amb la pilota als peus i una visió de joc inusual per a la seva edat. Enzo va estar 13 anys a River Plate, passant per totes les seves categories inferiors, fins a aconseguir debutar amb el primer equip, el 2019. Un any després firma el seu primer contracte professional i és cedit al Defensa i Justicia, encara que Marcelo Gallardo va demanar de recuperar-lo abans de temps, per completar la plantilla.

La seva enorme qualitat no va passar desapercebuda per als observadors del Benfica, un dels clubs que millor es mouen al mercat sud-americà, per només 12 milions d'euros. I Enzo Fernández només ha necessitat 3 mesos per convertir-se en una de les grans sensacions del futbol europeu, un "fitxatge inesperat" per a l'Argentina de Leo Messi.