Luis Díaz, extrem colombià del Liverpool, no acaba d'estar a gust en la Premier League. El davanter cafeter portava dues temporades i mitja a un gran nivell en el Porto, que va acceptar traspassar-lo al Liverpool el passat mercat d'hivern. El colombià volia fitxar pel Barça, però la necessitat dels blaugrana a esperar a l'estiu, ja que Dembélé s'havia negat a sortir, va provocar que hagués de decantar-se per l'opció de l'equip de Jürgen Klopp. Així ho va admetre el mateix Joan Laporta, en una recent visita a Colòmbia.

"Reconec que en el passat, quan Luis Díaz anava de Porto a Liverpool, nosaltres també vam tenir una conversa amb el representant, però ells ja tenien la conversa avançada. En aquell moment nosaltres acabàvem d'aterrar en el club i el Liverpool se'ns va avançar, però vam estar considerant la seva incorporació, no obstant això, estàvem amb una situació econòmica que havíem de resoldre i revertir. El Liverpool va ser el primer, però Luis Díaz és un gran jugador i en aquest sentit els pertany. No puc parlar més d'això", va afirmar Laporta.

luis diaz celebra gol porto milan champions europa press
Luis Díaz, celebrant un gol amb el Porto / Europa Press

Luis Díaz no s'adapta a Liverpool

Per aquesta raó, el Barça no dubtarà a tornar a la càrrega si Luis Díaz decideix sortir del Liverpool. El seu rendiment està sent bo, encara que la seva adaptació està sent lenta, a la qual cosa s'afegeix que Jürgen Klopp vol a Dembélé a la plantilla. L'alemany prefereix un extrem ràpid i l'opció que Dembélé pogués entrar en l'operació no li desagrada. A Xavi Hernández li continua agradant el francès, que continua sense tenir un rendiment regular, però acceptaria la seva sortida si a canvi arribés Luis Díaz.

I és que l'extrem colombià mai no ha amagat el seu desig d'aterrar a la Lliga espanyola, com ha reconegut en una d'acabada d'entreveure SoHo. "M'agradaria jugar en un club espanyol que sempre li ha cridat l'atenció a la meva família, però és més una il·lusió infantil. Ara només penso a aixecar trofeus i fer història amb el Liverpool, que és un dels clubs més grans del món. Estic molt agraïts amb l'oportunitat que m'han donat", ha deixat caure l'extrem cafeter.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, entrenador del Barça / Foto: EFE

Un jugador en constant progressió

Luis Díaz va néixer en Barrancas, Colòmbia, i es va formar futbolísticament en el Barranquilla. La seva explosió després d'arribar al futbol va ser immediata, ja que només una temporada després el va fitxar l'Atlético Júnior. El seu nivell va continuar creixent i el 2019 el Porto, un dels clubs que millor controlen el futbol sud-americà, no va dubtar a pagar 7 milions d'euros per aconseguir els seus serveis.

I el Guajiro no va tardar a adaptar-se. En la seva primera temporada a Do Dragao va disputar 50 partits, en els quals va marcar 14 gols, i en la següent va sumar uns altres 11 gols, en 47 partits. I el colombià va acabar d'explotar en l'inici de la temporada 2021/22, marcant 16 gols en 28 partits. El Liverpool, veient que diversos clubs anaven amb tot a buscar l'extrem, no ho va dubtar i va posar 47 milions d'euros a sobre de la taula, una xifra que el Porto va acceptar, deixant el Barça anés de l'operació.