Joan Laporta i Xavi Hernández hauran de prendre decisions importants de cara a la pròxima temporada. Perquè encara que el Barça és a un pas de tornar a guanyar una Lliga després de tres anys quedant-se lluny del campió, la realitat és que la temporada blaugrana ha tingut també molts punts negres, sobretot en les competicions del KO, on no ha pogut demostrar la seva solidesa defensiva ni a la Copa del Rei ni en les competicions europees.

Per això, la cúpula del Barça sap que el pròxim estiu serà clau per construir un equip que sigui capaç també de competir a la Champions League. I per fer-ho, Joan Laporta haurà de vendre alguns futbolistes per poder ajustar-se al Fair Play financer i començar a pensar en nous fitxatges que puguin renovar la plantilla. Així doncs, dins del pla del president blaugrana de cara a la pròxima temporada hi ha les vendes de Ferran Torres i Ansu Fati.

Ansu Fati / Foto: Europa Press
Ansu Fati durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

Ferran Torres no ha complert les expectatives generades

Especialment preocupant per al Barça és el cas de Ferran Torres. El valencià va arribar al conjunt blaugrana durant el mercat de fitxatges d'hivern de la passada temporada a canvi de 55 milions d'euros fixos més 10 en variables procedent del Manchester City. I de moment, l''11' culer no ha estat capaç de complir les expectatives que s'havien generat al voltant del seu fitxatge, ja que el seu rendiment ha estat molt pobre.

L'exfutbolista del City no ha estat capaç d'aportar cap solució a Xavi, ni com a titular, ni com a suplent. A més, tampoc no ha acabat de brillar en cap de les tres posicions d'atac en les que ha jugat. I això que ha tingut diverses oportunitats en totes elles. Però Ferran no les ha sabut aprofitar i ha acabat en la llista de descarts del club. Això sí, la seva venda serà complicada, ja que el club necessita rebre una oferta de 40 milions d'euros per amortitzar el seu fitxatge, una xifra molt per sobre del que ha demostrat durant els seus primers mesos com a blaugrana. En aquest sentit, on podria trobar una solució tant el futbolista valencià com el Barça seria en una possible sortida a l'equip on decideixi recalar Luis Enrique, que és un gran defensor del joc de l''11' culer. 

Ferran Torres celebració gol Barça / Foto: EFE
Ferran Torres celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

La difícil situació d'Ansu Fati

Una mica semblant és la situació d'Ansu Fati. La paciència amb el '10' blaugrana s'està acabant de forma gradual i Joan Laporta ja té al seu cap acceptar alguna de les ofertes que podrien arribar el pròxim estiu de part de la Premier League, que podrien fregar els 50 milions. Tanmateix, Ansu Fati vol seguir al Barça perquè té entre cella i cella triomfar al club que l'ha vist créixer, i Xavi Hernández vol continuar comptant amb el jove futbolista de la Masia. D'aquesta manera, mentre que la sortida de Ferran Torres sembla bastant encaminada a falta de resoldre aspectes econòmics, la d'Ansu viu una situació més oberta.