El Barça s'acomiada de la Copa del Rei després de rebre una golejada molt cruel contra el Reial Madrid (0-4). Partit decreixent dels blaugrana en l'últim Clàssic del Camp Nou abans de la remodelació i els blancs han fet sang per arribar a una final copera nou anys després. El Barça s'ha ensorrat i ha acabat demanant l'hora.

Primer càstig del Reial Madrid

El Barça ha sortit amb equip d'urgències i amb Xavi Hernández apostant per l'únic que tenia davant d'un Reial Madrid sense problemes. Sense De Jong, Dembélé, Pedri i Christensen, que haguessin estat titulars. Però el Barça ha sortit creient-se superior, fent valer les victòries en els últims tres Clàssics i volent-se guanyar un lloc a la final de al Copa.

Pase exterior de Raphinha ante Camavinga / Foto: EFE
Raphinha jugant contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Intensitat, velocitat i molt futbol només per començar. I ocasions per al Barça. De Raphinha, al minut 2; també de Lewandowski, al minut 5; de Sergi Roberto, al 10; i novament de Raphinha, al 14. Les ocasions eren culers i els problemes eren dels blancs. Unes mans d'Alaba dins l'àrea no han estat penal. I Camavinga ha notat unes molèsties.

Però és que un Clàssic és un Clàssic per la imprevisibilitat d'aquest duel que sempre és d'alt voltatge. Algunes imprecisions de Marcos Alonso i de Kessie —que estava fent un bon partit— han generat rum-rum a un Camp Nou amb 94.902 espectadors. També hi han hagut moments de tensió, amb Gavi i Vinícius com a protagonistes. I Ter Stegen estava fent un repertori de joc amb els peus. Però just abans del descans, quan el Barça estava tranquil i tenia el partit on volia, Lewandowski ha fet lluir Courtois i en el contracop posterior Vinícius ha fet el primer gol del Reial Madrid amb un xut que ha creuat la línia a càmera lenta. Massa premi.

Benzema tras anotar un gol ante el Barça / Foto: EFE
El moment del primer gol del Reial Madrid / Foto: EFE

Enfonsament del Barça

Però si l'inici de la primera part ha acabat amb males notícies per al Barça, l'inici de la segona ha seguit de la mateixa manera. Modric accelera i Benzema fa el segon gol merengue amb una gran qualitat en el xut. Ni un intent de Balde amb potència, ni una doble ocasió d'Araujo ni un xut de Raphinha amb la cama dreta han semblat intimidar un crescut Reial Madrid en els minuts posteriors al gol. I Kessie, innocent, ha fet penal a Vinícius, i Benzema ha fet el tercer gol blanc al minut 58. Tres xuts entre els tres pals i tres gols.

Ansu Fati, Ferran Torres i Eric Garcia han hagut d'entrar al camp per intentar capgirar la situació. El Barça, però, faltat de contundència, no ha pogut millorar. Era un voler i no poder. I Benzema ha fet el quart del Reial Madrid, el seu hat-trick particular, al minut 81. I els culers han començat a desfilar cap a casa seva de forma massiva.

El Real Madrid celebrando un gol contra el Barça / Foto: EFE
Els jugadors del Reial Madrid celebrant un gol contra el Barça / Foto: EFE

El Barça ha hagut de dir adeu de la Copa del Rei de la pitjor manera, perdent contra un Reial Madrid superior i molt més efectiu. Els aficionats culers, resignats, han llançat objectes al camp. I el conjunt blanc jugarà la final copera contra l'Osasuna. El Barça s'haurà de conformar amb la Lliga. I sort que no hi ha hagut maneta.