La prioritat absoluta del mercat d'hivern al FC Barcelona va ser el fitxatge de Ferran Torres. Des del primer moment, Xavi Hernández li va demanar a la direcció de futbol del club, que encapçala Mateu Alemany, i a Joan Laporta, el fitxatge del futbolista del Manchester City, i després de rascar-se la butxaca de valent, Ferran va fitxar pel Barça.

Ferran bloqueja Dybala

Les negociacions es van acabar tancant per una quantitat fixa de 55 milions d'euros, més 10 en variables, el que podria fer que l'import total de l'operació pugés fins als 65 milions d'euros. Una operació cara però desitjada per Xavi, que pot comptar amb el jugador que volia.

Paulo Dybala Juventus Europa Press

Paulo Dybala porta més de sis anys al Juventus / Europa Press

Al jugador valencià no li ha costat aconseguir el rol de titular des de la seva arribada, i Xavi ja ha demostrat perquè el considerava clau. Amb una de les posicions d'atac reservades per a ell, hi ha jugadors que havien sonat per al Barça que han vist com les portes del Camp Nou se'ls tancaven de cop.

Un d'aquests és Paulo Dybala. En múltiples ocasions s'havia dit que el futbolista argentí podia acabar recalant al Barça però mai no es va arribar a donar, i ja porta des de 2015 al Juventus. Encara que la situació d'aquesta temporada era diferent. Perquè el talentós atacant esquerrà acaba contracte amb la Vecchia Signora al final d'aquesta campanya, i a dia d'avui continua sense renovar.

Al final acabarà renovant amb la Juve

No veia amb mals ulls canviar d'aires i arribar a Barcelona com a agent lliure, i atenent les complicacions econòmiques del club, és conscient que havia d'acceptar una rebaixa del seu sou, com han fet tant Adama, Alves, Ferran o Aubameyang. Però ja no podrà ser.

Dybala gol Juventus Barça Champions EFE

Dybala celebra un gol amb la Juve al Barça / EFE

I sabent això, l'opció més probable en el dia d'avui és que renovi amb la Juve. El seu actual club ja li va presentar una oferta que posteriorment va rebutjar, però en els últims dies s'han apropat postures, i segons ha explicat la premsa italiana, club i jugador estan a prop d'arreglar la seva continuïtat.

Tuttosport va publicar que es tracta d'una renovació de quatre temporades, és a dir, fins a 2026, i que el sou de l'exfutbolista de Palerm serà de vuit milions d'euros més uns altres dos en bonificacions per objectius. La Juve, amb el Barça fora de combat, vol que La Joya continuï sent bianconera.

 

Imatge principal: Ferran Torres, somrient davant de l'escut del FC Barcelona el dia de la seva presentació / @ferrantorres20