La temporada de Fórmula 1 ja ha començat i després de dues curses plenes d'espectacle, però amb el clar domini de Max Verstappen, tornen a sonar diversos rumors al paddock. I qui es veuria afectat de manera principal és Fernando Alonso, que es podria quedar sense lloc a la F1. Seria marxar d'Aston Martin i potser pensar en la retirada.

Fernando Alonso, amb dubtes sobre el seu futur

Fa setmanes que es va saber que Fernando Alonso es replantejaria el seu futur en aquestes primeres curses de campionat. El pilot asturià, de 42 anys, vol continuar competint, però no vol perdre el temps. I des d'Aston Martin saben que ara podrien rebre un avís de sortida al final de temporada, que seria una sorpresa, però que també ho arribarien a entendre i a acceptar.

Fernando Alonso Aston Martin / Foto: Ali Haider
Fernando Alonso corrent amb l'Aston Martin / Foto: Ali Haider

Tot i això, tothom confia que a Alonso encara li queda ambició i que podria continuar competint almenys una temporada més. I el seu final a Aston Martin podria arribar al 2025. En primer lloc, seria perquè se li acabaria el contracte i no hi hauria renovació. I, en segon lloc, perquè se li acabessin les ganes de continuar competint al primer nivell.

El cas és que Fernando Alonso està valorant els pros i els contres de continuar vinculat amb la F1. Si decideix fer un pas al costat, seria per tancar definitivament la seva etapa professional al campionat més important del món del motor. Però també podria ser que renovés les seves il·lusions i continués alguns anys més a la F1.

Fernando Alonso y Max Verstappen se dan la mano al finalizar la carrera en Zandvoort / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Max Verstappen felicitant-se / Foto: Europa Press

Max Verstappen es podria quedar amb el volant de Fernando Alonso

Però aquest futur de Fernando Alonso lligat a Aston Martin es podria trencar per culpa de Max Verstappen. Tal com informa el periodista Adam Cooper, Verstappen podria sortir de Red Bull a final d'any i fitxar per Aston Martin. Un canvi d'equip que deixaria el pilot asturià sense opcions, ja que des de l'escuderia britànica apostarien per Lance Stroll, el fill del propietari, com a segon pilot de l'equip.

I aquest canvi de cromos tindria a veure amb el futur d'Aston Martin, que al 2026 heretarà els motors Honda que actualment porten els Red Bull. I amb Verstappen triomfant amb els motors japonesos, la seva intenció seria continuar competint amb fiabilitat i per això es plantejaria el canvi d'equip. Seria un adeu a Fernando Alonso per la porta del darrere. I una opció més que real després de la guerra civil que s'està cuinant dins de l'escuderia Red Bull.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!