Aston Martin treballa per ser millor any rere any i, de moment, les sensacions que han transmès Fernando Alonso Lance Stroll després de fer els primers quilòmetres amb l'ARM24 són bones. No obstant això, és massa precipitat parlar de posicions sense tenir en compte els desenvolupaments de Ferrari, McLaren, Mercedes i, com no, Red Bull.

Per aquesta raó, i en aquesta línia de cautela, Lawrence Stroll, màxim dirigent de l'escuderia britànica, ha explicat els objectius i aspiracions de l'equip de cara a aquesta nova temporada 2024: "Volem fer-ho millor que l'any passat. Ens agradaria passar del cinquè al quart o tercer lloc. En qualsevol cas, l'objectiu és continuar progressant", afirmava el canadenc.

Lawrence Stroll con rostro serio en el GP de Australia / Foto: Europa Press
Lawrence Stroll, abans del GP d'Austràlia / Foto: Europa Press

Lawrence Stroll: "Ens hem embarcat en un viatge per guanyar"

Stroll fa referència al monoplaça i al seu ordre classificatori segons la mitjana de ritme. Tenint en compte el brillant inici de la darrera temporada, els mesos en què l'equip no va acabar de trobar la configuració adient de l'AMR23 i la tornada als podis de finals de temporada, Aston Martin va ser el cinquè cotxe més ràpid durant 2023.

No obstant això, el cap de l'equip verd espera poder ascendir en aquesta taula i, de cara a 2026, quan Aston Martin incorporarà els motors Honda, estar molt més a prop de les victòries. Així ho veu el pare de Lance Stroll, que argumenta que "som un equip jove. Acabem de mudar-nos a unes noves instal·lacions. El nostre túnel de vent estarà llest al mes de setembre d'aquest any. Així que som l'últim equip que encara funciona sense el nostre propi túnel de vent. El 2026, tindrem unitats de potència subministrades per Honda. Així que ens hem embarcat en un viatge per guanyar. El pla és senzill. Cada any es tracta de fer un pas endavant", conclou.

Fernando Alonso abrazo Lawrence Stroll / Foto: Europa Press
Fernando Alonso i Lawrence Stroll, fent-se una abraçada abans del GP de Bahrain de 2023 / Foto: Europa Press

Red Bull torna a fer por

Mentrestant, Red Bull ja ha presentat el seu cotxe i la realitat és que torna a fer por. Checo Pérez va fer les primeres voltes sobre l'RB20 i va cridar molt l'atenció com sonava. No obstant això, el més ressenyable de la nova arma de la firma energètica es trobava en el seu disseny, ja que Adrian Newey, cap d'aerodinàmica de l'equip, ha apostat per una entrada de refrigeració vertical en comptes de les obertures als pontons, que és el tradicional. A més a més, ell mateix va afirmar en la presentació del cotxe que s'ha "millorat en totes les àrees". Recordem que Red Bull ve de guanyar 22 carreres de 23 durant 2023.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!