Marc Priestley, mecànic de McLaren quan Fernando Alonso i Lewis Hamilton mantenien una relació més que tensa sent companys d'equip, va obrir la caixa dels trons en denunciar una dubtosa pràctica de l'asturià, que va intentar aconseguir els favors dels mecànics a canvi de diners. "Una de les estratègies de Fernando era intentar arrossegar l'equip al seu costat. Quan vaig arribar abans d'una cursa, em vaig adonar que un dels seus mànagers i gent del seu equip estaven repartint petits sobres marrons plens de diners, eren per a tots els que no treballaven al cotxe de Lewis", va deixar caure Priestley.

Alonso estava provant de guanyar el suport de l'equip, per posar els mecànics del seu costat en la duríssima batalla interna amb Lewis. Es pot dir que va ser una estratègia molt intel·ligent, però es va descobrir i ens vam veure obligats a donar tots aquests diners a la caritat", va afegir el mecànic.

Flavio Briatore Fernando Alonso Formula 1 Renault @briatoreflavio
Fernando Alonso al costat de Briatore, en l'època gloriosa de Renault / Foto: @briatoreflavio

Hessey defensa els extres d'Alonso

I la resposta no s'ha fet esperar, ja que ha sortit al pas Chris Hessey, el que fos cap dels mecànics de Renault en l'època daurada d'Alonso, que en una entrevista a pitdebrief.com ha explicat que els diners que repartien Fernando Alonso no eren un suborn per guanyar-se als mecànics, sinó un plus per agrair-los el seu esforç.

"Record que Fernando, quan va començar a guanyar, una tarda em va cridar a la part posterior del camió i em va dir: 'Pots donar-me el nom de tots els nois que treballen en el meu cotxe?', i bo, li vaig dir: 'sí'. Crec que aleshores només hi havia sis persones principals que treballaven en aquest cotxe. Li vaig donar tots els noms. Després, en la següen cursa, em va cridar novament a la part posterior del camió, tenia una gran pila de sobres i em va dir: 'aquests són per a tu i els nois'. Això és per a tu'. Llavors vaig dir: 'oh'. "Vaig pensar que era una targeta d'agraïment. Vaig obrir els diners i hi havia com 600 euros dins", ha revelat Hessey. "Li vaig dir: 'Per a què és això'? 'Això és part del meu bo que Flavio m'ha de donar quan ho faig bé o quan acabo entre els 3 primers. Rebo un bo i vull compartir-lo amb vosaltres, perquè sense vosaltres no podria fer-ho'. I jo vaig dir: 'No, Fernando, no és necessari que facis això'. Ell va dir: 'No, ho estic fent'", va afegir.

Fernando Alonso Lewis Hamilton
Fernando Alonso, conversant amb Lewis Hamilton / Foto: EFE

L'arribada de Hamilton a McLaren

Malgrat les explicacions d'Hessey, per a Priestley sí que hi va haver suborn, en considerar que mentre en Renault els diners podrien ser un premi, en McLaren estava la guerra sense treva amb Hamilton. "La qüestió és que amb Hamilton... Ron Dennis el va portar quan era un pilot jove. Ron Dennis va dir, i això m'ho va dir un dels seus enginyers en aquell moment, no Marc Priestley, sinó un altre tipus, va dir que Ron Dennis estava fart de pagar salaris enormes per aconseguir un bon conductor. Per això va voler crear un pilot pel seu compte. Ell va pagar per la seva educació, les seves urses de categories inferiors. Ho va pagar tot fins que va arribar a la Fórmula 1. Quan va arribar a McLaren juntament amb Fernando, crec que va ser llavors quan Fernando es va adonar que hi havia coses manipuladores darrere d'escena", ha explicat Chris Hassey, en defensa de Fernando Alonso.

"Tot va ser manipulació per fer que Hamilton fos millor, perquè Ron Dennis havia pagat tota la seva formació i volia crear el seu propi pilot. D'allà va sorgir la fricció", ha afegit Hassey. La polèmica contínua.