Surrealisme absolut en el redebut de Fernando Alonso a la Fórmula 1. Després de dos anys allunyat de la competició automobilística, ha tornat amb més ganes que mai però amb la mateixa sort que sempre.

La primera cursa de la temporada es va celebrar aquest diumenge al Bahrain International Circuit i el vencedor va ser Lewis Hamilton després d'una aferrissada lluita amb Max Verstappen. Més enllà del guanyador, vuitena posició per a Carlos Sainz en el dia de la seva estrena oficial amb Ferrari. I Alonso va haver d'abandonar per culpa de pèrdua de potència al motor.

Alonso, aturat per un embolcall de sandvitx

Però és que més enllà del motiu tècnic, ara s'ha sabut el motiu real d'aquest inesperat abandonament. Després de passar l'equador de la cursa, a la volta 31 de 57, Alonso va haver d'entrar al box per aturar el seu cotxe i deixar la cursa. "Després de la primera parada, vam tenir un problema que ens va obligar a reduir el rendiment del cotxe", deia Marcin Budkowski, director tècnic de l'ecuderia Alpine.

Però el motiu real l'ha dit el mateix Budkowski, que ha revelat que "després de la segona aturada, un embolcall d'un sandvitx va quedar encallat en els conductes de fre del darrere, provocant altes temperatures i danyant el sistema de frenada, decidint retirar-nos per motius de seguretat". Així doncs, segurament algun membre de l'equip Alpine no va reciclar com tocava l'embolcall del seu entrepà.

Alonso: objectiu Imola

Alonso, que va parlar just després de la cursa, encara sense saber el motiu real de l'abandonament, va confessar que "teníem ganes d'acabar la cursa". Tot i els problemes, afegeix que "ha estat emocionant i un bon dia igualment".

Ara el proper viatge de la caravana de la Fórmula 1 serà cap a Itàlia per disputar el Gran Premi d'Emilia Romagna del proper 16 al 18 d'abril al circuit d'Imola.

 

Imatge principal: Fernando Alonso dins del seu box durant el Gran Premi de Bahrain / EFE