La Federació Catalana d'Automobilisme també ha passat a l'acció. Nova rèplica al comunicat de l'ens espanyol. Les amenaces tenen resposta.

El comunicat de la Federació Catalana d'Automobilisme

En relació a la interpretació de l’himne oficial de Catalunya, Els Segadors, en el passat GP d’Espanya de F1 celebrat el passat diumenge 13 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya, i la posterior carta de la Real Federación Española de Automovilismo sobre aquest fet, volem manifestar que:

  • L’himne oficial de Catalunya, així com la senyera, són símbols nacionals i plenament estatutaris i constitucionals. Els Segadors va ser declarat oficialment himne nacional de Catalunya el 1993 pel Parlament.
  • Així ho estableix també l’article 8.1 de l’Estatut de Catalunya. A més, el Tribunal Constitucional va admetre aquest reconeixement el 2010 com a jurídicament vàlid i constitucional: “Se trata, en suma, de los símbolos propios de una nacionalidad, sin pretensión, por ello, de competencia o contradicción con los símbolos de la nación española”.
  • No hi ha hagut cap alteració del protocol, ja que es van interpretar tant Els Segadors com la Marcha Real. Així es fa des de fa 27 anys, des de la primera edició del gran premi a Montmeló el 1991.
  • Demanem un estricte respecte a la legitimitat dels símbols de Catalunya i a la llibertat d’expressió en el marc de la legalitat vigent.
  • Condemnem les crítiques i la intenció de prohibir l’exhibició dels símbols catalans ja que entenem que estan totalment fora de lloc i suposen una falta de respecte amb voluntat de crear polèmica on no n’hi ha i de perjudicar la convivència.
  • Demanem una rectificació de la Real Federación Española de Automovilismo.