El Barça ha tornat a necessitar la pròrroga per eliminar el Palma Futsal al segon partit de semifinals de la Lliga de futbol sala (6-4). Els culers han remuntat un 0-2 en contra, després han deixat que l'empatessin, i finalment, han pogut certificar la victòria que els dona accés a la final.

Després del 2-3 al primer partit, el Barça tenia aquest dimecres l'oportunitat d'or de classificar-se per a la final de la Lliga. Els culers van necessitar la pròrroga a Mallorca per posar el primer punt de l'eliminatòria tot i ser superiors. Les errades es van haver de pagar amb el temps extra afegit.

Primera part horrible

Amb el suport de gairebé 2.000 aficionats al Palau, i recuperant Adolfo i Daniel que estaven sancionats, el Barça ho tenia tot de cara per sentenciar. No obstant això, la primera part ha estat horrible.

Dyego Barca Palma Futsal @FCB

Dyego lluitant una pilota / FCB

El joc s'ha tranquil·litzat en aquest segon combat de semifinals i als dos equips semblava que els anava bé. Fins que els balears han obert la llauna i els culers s'han adonat que havien de canviar alguna cosa. Marlon ha estat l'autor del primer gol amb un bon xut que venia d'una jugada a pilota aturada.

Els minuts següents, el Palma ha estat el que tenia les més clares mentre que els blaugrana es conformaven amb algun contracop aïllat. El partit estava anant com volia el visitant i el càstig ha estat major quan Raúl Campos ha fet el segon. Error gravíssim a la sortida de pilota i a l'u contra u davant Dídac Plana, no falla.

El Barça, encara sense Andreu Plaza per sanció, havia de capgirar el resultat si no volia tornar a Mallorca. L'illa és preciosa i té racons per perdre's, però els culers no anirien precisament de vacances.

La reacció

I la reacció ha estat boníssima. Dyego ha aprofitat un rebot per retallar diferències i posar l'1-2. Sí que és cert que els culers no han gaudit de moltíssimes ocasions clares i s'ha imposat més la lluita pel control.

Didac Plana Barca @FCB

Dídac Plana aturant una pilota / FCB

El temps seguia corrent i l'arbitratge cada vegada estava sent més discutit. El Palau es convertia en una olla de pressió i es transformava en el sisè jugador. L'empat ha arribat amb el cap de Ferrao que ha aprofitat una bola morta. A partir d'aquí, la dinàmica ha estat molt positiva i han anul·lat el Palma.

La precisió en les jugades en atac han estat clau per fer dues dianes més, amb autoria d'Adolfo i Ferrao. Els aficionats culers esclataven d'alegria i ja es preparaven per a la gran final. Però en el futbol sala mai pots cantar victòria abans d'hora.

Amb la cara de no tenir ja res a perdre, els mallorquins han posat el 4-4. El mur blaugrana s'ha desfet sol i Higor i Raúl Campos han tornat a empatar el duel. Unes semifinals que anaven, altre cop a la pròrroga.

A la primera part del temps afegit, el Palma ha tret el porter-jugador, i a la segona ha estat torn dels catalans. La fórmula li ha acabat sortint millor als de casa i Daniel ha fet el 5-4. I Dídac s'ha sumat a la festa golejadora amb un gol de camp a camp. Ara sí, el Barça ja és a una nova final i buscarà la seva cinquena Lliga.

Imatge principal: Marcenio celebrant / FCB