El Barça ha començat amb bon peu la pretemporada. Els blaugrana han rebut la visita del Nàstic de Tarragona a l'Estadi Johan Cruyff i s'han imposat gràcies al hat-trick de Rei Manaj i el gol de Collado a la segona part (4-0).

El Barça 2021/2022 ja arrenca. Després d'un final convuls i de molts dubtes, Joan Laporta va donar un vot de confiança a Ronald Koeman i el neerlandès viurà la seva segona temporada a la banqueta blaugrana.

Moltes absències

Encara amb moltes absències i esperant més arribades dels qui van disputar l'Eurocopa i la Copa Amèrica, els blaugrana han rebut la visita del Nàstic de Tarragona. Només hi havia set jugadors del primer equip i els set han jugat a la primera part.

Serginho Dest Barca Nastic Tarragona EFE

Dest lluitant per una pilota / EFE

El primer temps ha estat avorrit, amb un ritme baix, amb algunes ocasions i sense gaire espectacle. La gran novetat és que han pogut entrar poc més de 2.000 aficionats, el que ha suposat la tornada del públic 16 mesos després que va esclatar la pandèmia.

El Johan Cruyff és un estadi petit, on es veu el futbol espectacularment bé i es poden veure els petits detalls. Un d'ells ha estat comprovar la poca energia de Samuel Umtiti durant l'escalfament. El francès és conscient que el club li vol donar una sortida, però la imatge ha estat pèssima sobre la gespa. També la de Pjanic. La direcció esportiva segueix treballant a contrarellotge per alleugerir la massa salarial i donar entrada a Leo Messi i els nous fitxatges (Eric Garcia, Kun Agüero, Memphis Depay i Emerson Royal). No es descarta que arribin més jugadors

Un Nàstic amb 10

Tornant al partit, Sergi Roberto ha gaudit de les més clares, però Manu Garcia ha estat clau per mantenir la porteria a zero. Al duel no li ha faltat polèmica i és que quan quedaven pocs minuts per arribar al descans, el Nàstic s'ha quedat amb 10 jugadors per la vermella de Quintanilla. El del Nàstic ha tallat un atac culer prometedor a peus de Riqui Puig, però l'expulsió era massa càstig.

Riqui Puig Barça Nastic FCB

Riqui Puig durant el partit / EFE

A la represa, Koeman ha canviat els onze jugadors. Ja no quedava cap del primer equip i han entrat figures importants del B com Collado, Iñaki Peña, Rei Manaj i promeses com Gavi. Els més joves li han donat aires nous a l'equip i la circulació ha estat millor.

Els espectadors del Johan Cruyff tenien ganes de cantar i celebrar algun gol i Manaj ha estat l'encarregat de complir amb aquest objectiu. Una gran jugada individual finalitzada amb un potent xut s'ha convertit en l'1-0 del marcador. A partir d'aquí, més domini blaugrana, però sense materialitzar noves ocasions fins que s'han animat en els últims compassos. Collado amb un xut des de la frontal, i Manaj, amb el pit primer, i de penal després, han arrodonit el lluminós.

El següent compromís del Barça serà aquest dissabte contra el Girona en el mateix escenari i després hi haurà l'stage d'Alemanya amb dos partits més: contra l'Stuttgart i el RB Salzburg.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE