Si en un Trofeu Joan Gamper contra la Juventus va néixer una estrella, setze anys després en un altre Gamper contra la Juventus comença una nova era sense aquella estrella. Leo Messi ja no és jugador del Barça, però els blaugrana s'han imposat a la Juventus gràcies als gols de Memphis DepayMartin Braithwaite i Riqui Puig (3-0).

Un Gamper sense Messi

És estrany una presentació del primer equip del Barça en el qual no hi aparegui Messi. El fins ara capità s'ha acomiadat aquest mateix diumenge de Gamper del club de la seva vida. I tot i la seva absència, ha estat més protagonista que mai.

Primers minuts i tots els jugadors del Barça buscant línies de passada, espais i aquell argentí amb el '10' a l'esquena que sempre sabia què fer amb la pilota als peus. Crits de "Messi, Messi" al minut 10 en el dia que l'afició culer tornava a veure un partit del Barça, però a l'Estadi Johan Cruyff.

cristiano juve barça gamper efe

Cristiano Ronaldo encarant Gerard Piqué / EFE

I després, tothom intentant veure si Memphis, Antoine Griezmann o Yusuf Demir s'assemblaven a Messi. I uns altres, xiulant Cristiano Ronaldo, el referent de la Juventus i màxim rival de Messi.

Memphis lidera la victòria del Barça

El Barça ha hagut de sortir del niu sense el seu salvador. I s'ha recolzat en el seu gran fitxatge d'aquest estiu: Memphis Depay. El neerlandès, líder de l'atac culer, ha demostrat al minut 3 que amb ell el dol es passarà millor. Gol després d'una errada defensiva de la Juve.

Cada vegada que tocava la pilota Memphis, perill. Quan la tocava Griezmann, tranquil·litat italiana. I quan era Demir, fantasia. Però ningú comptava que també hi era Braithwaite, que sense fer soroll, anava traient el cap al voltant de l'àrea de la Juventus.

Quan hi havien faltes a la frontal perfectas per a Messi, se les repartien Memphis i Griezmann. Cada vegada pensant en el ja exprimer capità, rellevat ara per un Busquets que tampoc ha tingut massa feina. Ni el de Badia ni Sergi Roberto en el doble pivot. Piqué, Jordi Alba, Araujo i Dest tampoc han han hagut de fer acte de presència. Sí que ha tingut intervencions de mèrit un Neto que ha tornat a demostrar que té nivell Barça a falta del lesionat Ter Stegen.

Però ja a la segona meitat, sense Cristiano Ronaldo al camp, Braithwaite ha aparegut en un córner per sorpresa i ha fet el segon gol al minut 57. I l'assistència ha estat de l'omnipresent Memphis.

Minuts per al xiulat Samuel Umtiti, Nico González, Emerson Royal, Riqui Puig, Alejandro Balde i Rey Manaj. El partit ha perdut revolucions, amb els dos conformant-se amb el resultat, i amb Riqui Puig fent el gol definitiu al temps de descompte del segon temps. El Barça guanya el seu 44è Trofeu Joan Gamper, segurament el més trist de tots, sense Leo Messi.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Memphis Depay / EFE