Les vigents campiones d'Europa, el Barça femení, ha caigut davant de la seva bèstia negra al Providence Park de Portland. L'Olympique de Lió ha derrotat les blaugrana (2-3) en el primer partit de la històrica gira culer pels Estats Units, on disputen la Women's International Champions Cup.

Mariona Caldentey és protagonista

El Lió és el millor club femení de l'última dècada, sent reines de la Women's Champions League, i un nivell per sobre la resta de rivals. Però ara ha aparegut el Barça per intentar destronar-les. De moment, l'última copa d'Europa és blaugrana. I en el primer enfrontament seriós d'aquesta pretemporada ja hi ha hagut espectacle del bo.

Tot i que els dos equips tenien molt clar quina era la fórmula per ser combatives en el que segurament és el millor duel femení europeu a dia d'avui, ambdós conjunts han dificultat la feina prèvia de les rivals. Bon plantejament de les de Jonathan Giráldez, que han començat manant en el marcador amb un gol inicial de Mariona Caldentey al minut 9. Però deu minuts després ha arribat el contraatac rival. Amel Majri, al minut 20, i Amandine Henry, al 27, han donat la volta al marcador. I fins al descans, més lluita per aconseguir canviar el resultat. Intercanvi de cops ineficaç que he deixat la victòria momentània per a les franceses.

Cruel desenllaç per al Barça

No ha estat fins a la segona part quan, al minut 63, una altra vegada Mariona ha estat la golejadora culer i ha fet el seu doblet al minut 63 per empatar el duel. Aleshores, més ritme i més atacs de les franceses fins que ha arribat el cruel desenllaç. Moltes pensaven que els penals serien decisius, però al minut 85 Melvine Malard ha fet el 2-3 definitiu després que Sandra Paños no pogués blocar un xut centrat de Majri.

Derrota culer, però molt bones sensacions tot just a l'inici de la pretemporada i en el primer duel seriós d'aquest curs. Ara ja es pot dir sense por que el Barça i el Lió tenen el mateix nivell i que tornaran a ser les favorites número 1 per regnar a Europa aquesta temporada.

En el partit pel tercer i el quart lloc, que es jugarà la propera matinada de diumenge, el Barça s'enfrontarà al Houston Dash, que ha perdut per penals a les semifinals contra el Portland Thorns (2-2). Per la seva banda, el Lió i les locals del Portland es disputaran el títol unes hores després en el mateix escenari.

Imatge principal: Les jugadores del Barça fent pinya / FC Barcelona