El FC Barcelona ha demanat als socis abonats que no poden anar al Camp Nou a presenciar els pròxims partits del primer equip de futbol masculí que cedeixin gratuïtament el seu seient perquè el club pugui "maximitzar el suport a l'equip i generar nous ingressos" en el que queda de curs. En un comunicat, l'entitat ha instat els abonats que no vagin a l'estadi en algun dels pròxims duels que omplin un formulari a la pàgina web del club comunicant la cessió de la seva localitat.

Demanen que renunciïn al seu seient sense compensació econòmica

"En uns moments en els quals l'equip de futbol necessita el màxim suport del públic i el club optimitza tots els seus recursos per obtenir nous ingressos, el FC Barcelona crida als abonats que no puguin anar al Camp Nou en algun partit d'aquest tram final de temporada, perquè cedeixin el seu seient en benefici del Club, renunciant a una contraprestació econòmica," indica l'escrit de l'entitat. En canvi, segons explica el club, els abonats que accedeixn a la petició, entraran en el sorteig de dues samarretes en cada partit.

mosaic camp nou clasico femení barca madrid @FCBfemeni

El Barça vol un Camp Nou ple, com en el Clàssic femení de fa uns dies / FCB

En el comunicat, el club blaugrana explica que en l'últim partit de lliga contra el Sevilla es van vendre totes les entrades, però l'assistència va ser de 76.112 espectadors, el que va significar que "més de 22.000 seients van quedar buits". Una situació que el Barcelona no vol que es repeteixi dijous vinent 14 d'abril en la tornada dels quarts de final de l'Europa League contra l'Eintracht Frankfurt, un encontre decisiva després del decebedor empat a Alemanya.

"El club no disposa d'entrades per vendre per al partit del Dijous Sant davant de l'Eintracht de Frankfurt. A les portes de les vacances de Setmana Santa, amb molts abonats que se n'aniran fora de Barcelona i no utilitzaran el seu abonament, el Camp Nou podria no presentar una gran entrada i el club deixaria de sumar nous ingressos, malgrat l'alt nivell de demanda de localitats," exposa l'entitat.

La Setmana Santa farà que molts abonats no vagin al Camp Nou

En aquest sentit, el Barcelona argumenta que l'equip de Xavi Hernández "necessita el màxim suport de l'afició" per aconseguir el passi a les semifinals de la competició després de l'1-1 aconseguit a l'anada. El sistema d'abonaments del Camp Nou ha tingut canvis arran de la crisi de la COVID-19.

celebracion gol Ferran Torres Eintracht EFE

El Barça necessita una gran entrada dijous per poder superar l'Eintracht, després de l'empat de l'anada / EFE

En les últimes dues temporades el club ha donat l'opció als abonats a acollir-se a un període d'excedència del pagament del seient, mantenint el dret a recuperar-lo la pròxima temporada, una vegada superada la pandèmia. A més, el club va prendre la decisió aquesta temporada de desactivar el sistema de Seient Lliure, que permetia als abonats que no acudien al Camp Nou a alliberar el seu seient a canvi d'obtenir una part dels guanys que obtenia el club amb la venda d'aquestes localitats.

Per això, el Barça ha activat aquest formulari perquè els abonats que no puguin acudir al Camp Nou alliberin els seients davant de la impossibilitat de disposar de les seves localitats sense la seva autorització.

 

Imatge principal: el Camp Nou, en una imatge d'arxiu / EFE