Nou cop a la UEFA pel tema de la Superlliga.

La justícia ha ordenat a l'organisme europeu revocar, amb efecte immediat, "totes les seves actuacions contra els clubs fundadors de la Superlliga Europea, incloent-hi l'arxiu definitiu de l'expedient disciplinari obert al FC Barcelona, Juventus i Reial Madrid" i que deixi sense efecte les multes i altres restriccions que van ser imposades sobre els restants nou clubs fundadors, com a condició perquè aquests no fossin objecte d'expedient disciplinari per part de la UEFA.

Aleksander Čeferin

Aleksander Ceferin, president de la UEFA / EFE

En contra del monopoli de la UEFA

Davant de la notícia, el Barça ha volgut mostrar la seva satisfacció a través d'un comunicat. "Els tribunals donen suport novament la posició dels promotors de la Superlliga Europea i desestimen el recurs plantejat per la UEFA, confirmant l'advertència a aquesta que l'incompliment d'aquesta resolució podria portar sancions econòmiques i responsabilitats penals. El cas serà analitzat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg, que revisarà la posició de monopoli que UEFA ostenta sobre el futbol europeu," afirma el club blaugrana.

"Tenim el deure d'abordar els reptes a què s'enfronta el futbol. UEFA s'ha atribuït el paper, en exclusiva, de regulador, operador i únic propietari i gestor de les competicions del futbol europeu. Aquesta posició de monopoli, en conflicte d'interessos, perjudica greument el futbol i el seu equilibri competitiu. Com s'ha demostrat en múltiples ocasions, els controls financers són inadequats i no han estat aplicats de forma objectiva. Els clubs que participen en competicions europees tenen el dret a governar les seves pròpies competicions", afegeix.

Champions Copa City Chelsea Porto EFE

La Champions League, competició estrella de la UEFA / EFE

La Superlliga segueix endavant

Davant d'aquesta decisió, el Barça confirma que els 3 promotors segueixen endavant amb el projecte. "Ens complau saber que, d'ara endavant, no estarem sotmesos a les constants amenaces de la UEFA. Seguim compromesos amb l'objectiu de desenvolupar el projecte de la Superlliga Europea d'una forma constructiva i solidària, tenint en compte els aficionats, jugadors, tècnics, clubs, lligues i les associacions i federacions nacionals i internacionals".

"Som conscients que hi ha elements de la nostra proposta que han de ser revisats i, per descomptat, millorats mitjançant el diàleg i el consens. Continuem confiant en l'èxit d'un projecte que serà sempre respectuós amb la normativa de la Unió Europea".

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del FC Barcelona / EFE