El Barça ja pot cantar que són els nous campions de lliga. Els culers han necessitat els penals per tombar el Llevant (2-2) en el tercer i darrer matx del campionat i ja sumen cinc lligues.

Gens fàcil

El Barça no ho ha tingut gens fàcil en aquesta final. Al primer combat al millor de tres, la crueltat va ser màxima per als blaugrana i és que van caure als penals (4-5). Els culers s'havien de desplaçar fins al País Valencià sense marge d'error i amb tota la pressió de no poder fallar. I no ho van fer. Victòria per la mínima per 3-4 i últim matx al Palau Blaugrana.

Didac Plana Barca Levante @FCB

Dídac atura una pilota / FCB

A aquest play-off, el Barça ha tingut el gran suport dels aficionats al Palau i el recinte blaugrana ha vibrat amb el seu equip. Després de molts mesos d'absència, càntics i aplaudiments per gaudir de la màgia del futbol sala. Ho ha estat amb un Palau amb restriccions per la pandèmia.

El Llevant ha fet molt bon futbol en aquesta final i els culers han patit de valent. Aquest partit no era un qualsevol i és que més enllà del títol, ha estat l'últim matx dels tècnics Andreu Plaza i Miguel Andrés i dels jugadors Aicardo, Daniel i Ximbinha. Tots ells i la resta de la plantilla es volien acomiadar de la temporada amb el títol sota el braç i més després de tot el que han hagut de superar.

Els valencians han sortit amb una pressió altíssima i amb la voluntat de dominar, però de seguida, el Barça ha aconseguit neutralitzar els seus atacs. Hi ha hagut igualtat durant la primera part i ambdós conjunts han tingut ocasions per avançar-se al marcador. Als peus d'Adolfo i Ximbinha s'hauria pogut obrir la llauna, però el pal no volia que fos així. Per la seva part, Roger també ha tingut una claríssima.

Toro obre la llauna

Amb el 0-0 s'ha arribat al descans i a la represa ha arribat el primer gol. L'autoria ha estat del Llevant, per això. Pedro Toro ha marcat la diana que els donava el títol. A partir d'aquí, una grandiosa defensa del Llevant i el Barça no s'ha cansat de provar-ho i provar-ho.

Ferrao Barca Levante @FCB

Xut de Ferrao / FCB

Mentrestant, els culers s'han quedat amb un home menys amb l'expulsió de Coelho, però la clara superioritat convidava a l'optimisme. Ferrao ha enviat la pilota al pal, de la mateixa manera que Plana de porteria a porteria, i quan quedaven només 44 segons, Daniel ha fet l'1-1 que forçava la pròrroga.

Nova pròrroga i penals

La pròrroga ha estat d'infart. Usín ha col·locat un xut fort per fer l'1-2 i el Barça ha tornat a patir fins al final. Quan semblava que ho tenien tot perdut, Matheus ha aparegut quan tornaven a quedar poc més de 40 segons. El temps s'ha esgotat i la sort dels penals havia de dictar sentència. Els culers han estat més precisos i Dídac Plana ha tornat a ser clau per ser campions de lliga. Espectacular. Èpic. Bogeria i alegria al Palau. I no és per menys.

Imatge principal: El Barça celebra un gol / FCB