La idea del canvi de cicle i de la revolució és per no cometre mai més els errors del passat. I sembla que alguns encara no han après que el Barça ha de passar pàgina i tornar a reviure amb una nova fornada de futbolistes. El problema és que s'intenta, però no s'acaba de fer net.

Jordi Alba, assenyalat contra l'Athletic

L'última gran decepció culer va ser l'eliminació de la Copa del Rei. L'Athletic Club va ser superior i va derrotar els blaugrana a la pròrroga després de 120 minuts d'una anada i tornada constant. Però el Barça va ser en tot moment inferior. I això és preocupant.

Athletic Barca EFE

Discussió durant el partit entre l'Athletic i el Barça / EFE

Sembla que alguns encara no entenen quin és el pla de joc que vol Xavi Hernández per al seu equip. I tot que la filosofia no s'acaba d'entendre, igual que els reiterats avisos que fa l'entrenador, a banda de treballar les situacions que es trobaran als partits, hi ha certs futbolistes que no hi ha manera que facin un pas al costat.

Als joves poc més se'ls pot demanar perquè encara han de guanyar molta experiència. Però d'altres més experimentats comencen a veure com tenen els dies comptats a can Barça. Aquest és el cas de Jordi Alba, que en la derrota contra l'Athletic va quedar retratat en els tres gols bascos. A més, va ser qui va provocar el penal definitiu a la pròrroga amb una mà de juvenil.

Jordi Alba Nico Williams Athletic Barca EFE

Jordi Alba sent superat per Nico Williams / EFE

El Barça apunta cap a Jordi Alba

Jordi Alba, de 32 anys, està molt allunyat de la seva millor versió i el seu rendiment no justifica un dels sous més alts de la plantilla. Tot i que Xavi l'ha defensat per activa i per passiva, ho va tornar a fer a la sala de premsa de San Mamés: "Jordi Alba ha tingut molèsties des de molt aviat i ha volgut seguir. La seva actitud és impecable. No puntualitzaria en cap jugador concret, tota la defensa ha patit".

Però tot i que Xavi el protegeixi perquè és un dels seus grans amics a la plantilla culer, el club ja ha decidit que ha de buscar un altre lateral esquerre i que està disposat de deixar-lo marxar el proper estiu. Li farà molt mal a Xavi, però vist el rendiment del lateral de l'Hospitalet, és el millor per al Barça.

Jordi Alba EFE

Jordi Alba, de genolls / EFE

Per això també en els últims dies ja han començat a sonar futbolistes per ocupar el buit de Jordi Alba i, fins i tot, que puguin arribar aquest proper mes de gener per competir-li la posició. José Luis GayàAlex Sandro, Raphael Guerreiro, Nicolás Tagliafico i Álex Telles són els laterals que més han sonat.

 

Imatge principal: Xavi Hernández amb les mans a la butxaca durant el partit contra l'Athletic Club / EFE