La Volta Ciclista a Catalunya 2024 segueix el seu curs amb la segona etapa d'avui dimarts, 19 de març. El segon recorregut començarà a Mataró i finalitzarà a Vallter / Setcases (Vall de Camprodon), en una cursa de 186,5 quilòmetres. La segona etapa de la Volta a Catalunya començarà a les 11.55 hores i podria allargar-se fins a les 16.50 hores

🚵‍♂️ Volta a Catalunya 2024: calendari, etapes, recorreguts i equips

Mataró serà sortida d'etapa per vuitena vegada a l'última dècada, en una segona jornada que portarà els ciclistes fins al cim de l'estació de Vallter (categoria especial), que serà la primera de les tres arribades en altura d'aquesta edició.

Aquesta segona etapa ve marcada per la victòria d'infart que es va viure ahir a Sant Feliu de Guíxols, on Nicholas Schultz va sortir guanyador en els últims segons de la primera etapa i on va haver d'entrar el jurat per a analitzar qui era el guanyador final.

L'australià va completar els 173,9 quilòmetres de la cursa en 4 hores, 11 minuts i 38 segons perseguit per Tadej Pogačar, qui als últims 200 metres va estrènyer per emportar-se el triomf, sense èxit. Schultz va aconseguir aguantar l'envestida del ciclista eslovè i va preservar el seu triomf i el primer lideratge en aquesta Volta muntanyenca carregada d'emocions. La tercera posició va ser pel britànic Stephen Williams.

Segona Etapa Volta Catalunya
Perfil segona etapa Volta Catalunya

Aquest és el recorregut sencer de la 2a etapa de la Volta a Catalunya: Camí de la Geganta (Mataró) > St. Andreu de Llavaneres > St. Vicenç de Montalt > Caldes d'Estrac > Arenys de Mar > Canet de Mar > Sant Pol de Mar > Calella > Pineda de Mar > Santa Susanna > Malgrat de Mar > Palafolls > Tordera > ctra. Lloret de Mar > Vidreres > c. Costa Brava > av. de la Costa Brava > c. Major  > Girona > Sarrià de Ter > Mata > Banyoles > St. Miquel de Campmajor > Mieres > Santa Pau > Olot > Coll de Coubet > Coll de Santigosa > Sant Joan de les Abadesses > Colònia Llaudet > St. Pau de Segúries > Colònia Estabanell > Camprodon > Llanars > Vilallonga de Ter > Setcases > Vallter

Demà, a la tercera etapa de la cursa, tot el dispositiu es desplaçarà a Sant Joan de les Abadesses, que torna al recorregut cinquanta anys després de la seva última i única presència. L'etapa acabarà a Port Ainé i tindrà un recorregut de 176,7 quilòmetres. Serà un veritable repte de muntanya, amb la pujada al Port de Toses i al selectiu Port del Cantó.

I aquest és el calendari sencer de la resta de la competició:

• Etapa 2: dimarts, 19 de març de 2024 (Mataró – Vallter / Setcases (Vall de Camprodon)), 186,5 km
  • Etapa 3: dimecres, 20 de març de 2024 (Sant Joan de les Abadesses – Port Ainé (el Pallars Sobirà)), 176,7 km
  • Etapa 4: dijous, 21 de març de 2024 (Sort (Turisme Pallars Sobirà) – Lleida), 169 km
  • Etapa 5: divendres, 22 de març de 2024 (Altafulla – Viladecans The Style Outlets), 167,3 km
  • Etapa 6: dissabte, 23 de març de 2024 (Berga – Queralt), 154,7 km
  • Etapa 7: diumenge, 24 de març (Barcelona – Barcelona), 145,3 km