"No vaig poder entrar. Em van requisar dues estelades, un xiulet i l'entrada". En Francesc, de Reus, tampoc va poder entrar a veure la final de la Copa del Rei aquest dissabte al Vicente Calderón. Anava amb quatre amics a veure el partit i, just quan s'apropava a l'accés de l'estadi, es va penjar l'estelada al coll. 

Els seus companys van poder entrar, però ell es va quedar a fora. El van escorcollar, li van fer llençar les estelades, el xiulet i li van requisar l'estelada. "Tot el meu pack violent costava 5 euros", explica en Francesc a El Nacional. Un dels policies li va dir que el denunciaria per desacatament a l'autoritat i li va fer una fotografia amb el mòbil. En Francesc s'ha posat en contacte avui mateix amb Drets per fer-los saber el seu cas.

En Francesc va decidir posar-se l'estelada en arribar a l’estadi. Per Madrid “la portava amagada per no fer una provocació”, explica. Només arribar, el policia de la porta ja li va dir que no podia entrar ni amb el xiulet ni amb l’estelada. S’hi va tornar replicant que era una bandera acceptada per la comissió d’Antiviolència i que no estava prohibida i que l’agent no podia decidir sobre la bandera.

L'hi van fer llençar en un contenidor de l’entrada, però va voler burlar l’agent amagant-se la bandera als pantalons.

Va ser llavors quan van aparèixer dos policies més. Un li va fer una fotografia amb el mòbil, li va requisar el DNI i l’entrada i va dir que el denunciaria per desacatament a l’autoritat. Mentrestant, l’altre li va obrir les cames i el va escorcollar. Va ser llavors quan li van dir: “Se t’ha acabat el futbol”. Exactament, el mateix que a Daniel Khal, l’altre aficionat que no va poder entrar al camp i de qui El Nacional ha recollit el testimoni.

Mentre els seus companys continuaven a l’entrada i ell els va cridar per dir-los que li havien pres l’entada i no podia entrar. Va ser llavors quan un dels policies li va cridar l’atenció: “Quan et dirigeixis a mi, parles en castellà”, explica que li va dir l’agent, tot i que ell va replicar que parlava amb els seus amics, no amb ell.

“Semblava una trampa perillosa”

En Francesc explica que tot va passar molt ràpidament, en només 5 minuts. “Vaig marxar amb la cua entre les cames. Vaig pensar que el següent era que em tiressin a terra”, relata mentre comenta la sensació que va tenir en aquell moment de caure-li “l’Estat a sobre”.

“Tenia por”, explica, i afegeix que ho fa públic perquè “es vegi que és una actuació fora del llindar de la legalitat” que, a més, “semblava premeditada”.

En el lloc i el moment on van passar els fets hi havia molt poca gent. Eren ja les 21.20 hores. “Era una zona remota. Semblava una trampa perillosa”.

En Francesc es va trobar fora amb tres aficionats més que tampoc van poder entrar perquè els havien requisat l’entrada perquè portaven una estelada i va marxar amb un d’ells a mirar el partit amb seguidors de l’Alabès.