Leo Messi té un patrimoni enorme, com per poder viure diverses vides sense preocupar-se. Això no significa que l'astre argentí no porti ja 10 dies sense ingressar ni un euro en concepte de fitxa, ja que des de l'1 de juliol està oficialment sense contracte, en espera de poder firmar amb el FC Barcelona o, si la complicada situació econòmica blaugrana ho acaba impedint, amb el club que sigui.

L'acord entre ambdues parts està molt avançat, però el Barça es troba amb l'enorme problema del límit salarial, disparat, el que en aquests moments li impedeix de poder inscriure cap jugador nou, i Messi, realment, es tractaria d'un nou fitxatge. Aquesta situació també afecta la resta d'incorporacions, Depay, Eric Garcia, Emerson i Agüero, i fins i tot els jugadors del Barça B als quals el club els vol donar fitxa del primer equip.

Messi Joan Laporta / FC Barcelona

Leo Messi i Joan Laporta / FC Barcelona

Messi ha deixat d'ingressar ja 1 milió d'euros

I és precisament en aquesta tessitura en la qual s'ha fixat el diari L'Equipe, que agafant les dades dels que es disposa ha fet un càlcul aproximat de la quantitat que estaria cobrant Messi si ja hagués estampat la seva firma al seu nou contracte amb el Barça, considerant ja la rebaixa salarial pactada. Segons el rotatiu francès, Leo Messi estaria perdent 100.000 euros al dia, una xifra gens menyspreable. Tenint en compte que el jugador argentí porta ja 10 dies sense equip, les seves pèrdues ascendeixen ja al milió d'euros.

Una vegada disputi aquesta matinada la final de la Copa Amèrica contra el Brasil, Messi se n'anirà de vacances, 30 dies en els quals s'haurà d'arribar a un acord, sigui amb el Barça o amb qui sigui, i és precisament aquí on L'Equipe insisteix en el fet que el París Saint-Germain continua molt pendent de la situació de Leo Messi, que en acabar el seu temps de desconnexió podria acumular unes pèrdues de 4 milions d'euros.

Leo Messi Copa America EFE

Leo Messi, celebrant un gol a la Copa Amèrica / EFE

La Copa Amèrica i unes merescudes vacances

Messi, tanmateix, no està en aquests moments massa centrat en el seu futur, ja que l'astre de Rosario segueix mentalitzat en intentar guanyar la Copa Amèrica amb l'Argentina, un somni que fa anys que perseguint i que fa 5 anys, en perdre contra Xile, el va portar fins i tot a anunciar la seva retirada de l'albiceleste.

Amb el temps, però, el seu entorn va aconseguir convèncer-lo perquè tornés. En el Mundial de Rússia no va poder ser, però en aquests moments Messi està a 90 minuts de poder tancar el cercle, una victòria que li permetria treure's un enorme pes de sobre. Una derrota, en canvi, seria l'enèsim cop. El seu futur, en certa manera, també depèn, i molt, del que succeeixi aquesta matinada sobre la gespa de Maracana.

 

Imatge principal: Leo Messi, en un partit de la Copa Amèrica / EFE