El Girona ha aconseguit aquest dimarts una històrica golejada contra el Reial Madrid, un 4-2 que serà recordat per molt temps i en el qual el gran protagonista ha estat el Taty Castellanos, que ha marcat els 4 gols de la victòria. A l'altre banda, un Reial Madrid nerviós i imprecís liderat per un Vinícius que ha tardat menys d'un quart d'hora a muntar un dels seus habituals xous, que ha marcat un gol i ha donat una assistència i que hauria d'haver estat expulsat en 3 ocasions diferents. Sembla tenir un reglament fet a mida.

Si el Barça aconsegueix vèncer aquest dimecres al Rayo Vallecano (22h), aconseguirà ascendir la distància en la classificació fins als 14 punts, a falta de 21 per disputar-se. Els blaugrana no poden fallar.

Vinícius lamentant-se després de veure una targeta groga / Foto: EFE
Vinícius, gesticulant després de veure la targeta groga / Foto: EFE

Castellanos silencia les provocacions de Vinícius

El Reial Madrid ha començat molt fort, a la recerca d'un gol ràpid que aplanés el camí. En el minut 6, Fede Valverde ho ha intentat amb un xut llunyà que ha desviat Gazzaniga. Tanmateix, el que ha marcat ha estat el Girona en una preciosa combinació col·lectiva que ha desarborat tota la defensa del Madrid i que ha aprofitat Taty Castellanos per fer l'1-0 amb el cap (12'). El gol ha tret de polleguera Vinícius, que aquest dimarts ha firmat una actuació excel·lent amb la pilota als peus, i deplorable sense ella. El brasiler sembla que juga amb un reglament diferent a la resta de jugadors. En el minut 13 ho provocat a l'afició del Girona mostrant l'escut de campió del món i un minut després li ha cridat a l'àrbitre, fent gestos i escarafalls, sense veure la groga. Després d'un primer temps en què ha fet el que ha volgut, Vinícius ha acabat veient l'amonestació en el minut 37, amb el consegüent xou. Després, abans del descans, hauria d'haver vist la segona, per una dura trepitjada sense pilota. I pitjor ha estat l'acció de l'inici del segon temps, una entrada per darrere que incomprensiblement ha quedat en no res, davant de l'estupefacció de tot Montilivi. El brasiler ha completat el seu hat-trick particular, en empènyer un rival davant de l'àrbitre, sense ser castigat per això.

Després de l'1-0, el Reial Madrid ha posat una marxa més, a la recerca de la reacció, però amb un ambient cada vegada més enrarit pel xou de Vinícius. I quan semblava que més pressionava el Madrid ha arribat el 2-0. Pilotada en llarg que agafa per sorpresa Militao, que falla a l'hora de mesurar la pilota. Taty Castellanos es queda sol davant de Lunin, titular per una gastroenteritis de Courtois, i el supera amb un xut precís (24'). I just després ha pogut arribar el tercer, però en aquesta ocasió Tsygankov ha fallat en la definició. El Reial Madrid ha reaccionat i en el minut 34 ha aconseguit el 2-1, en una centrada al segon pal que Vinícius ha rematat amb el cap (34').

El Taty Castellanos celebrant un dels seus gols davant del Reial Madrid / Foto: EFE
El Taty Castellanos, celebrant un dels 4 gols que li ha marcat el Reial Madrid / Foto: EFE

Castellanos completa un pòquer per a la història

El Reial Madrid tenia tota la segona part per buscar la remuntada, però la tasca se li ha complicat als 40 segons de la represa, quan Taty Castellanos ha completat el hat-trick en una ràpida acció que ha agafat desprevinguda tota la defensa blanca. Quedava tota la segona part per davant, però la sensació ha estat molt diferent. El Reial Madrid ha abaixat els braços i ha deixat de jugar. Els seus atacs s'han limitat a intents individuals de Rodrygo o de Vinícius.

El festival de Taty Castellanos no havia acabat, i en un centre xut que ha agafat desprevingut Militao, que ha firmat un partit pèssim, Castellanos ha completat un pòquer històric, el primer que encaixa el club blanc a la Lliga des de 1947 (62'). Quedava encara mitja hora, però ha continuat sense haver-hi notícies del Reial Madrid. Els blancs han aconseguit maquillar el marcador poc abans de final, gràcies a un gol de Lucas Vázquez, una diana anecdòtica.