La Copa del Rei il·lusiona l’Espanyol. El conjunt blanc-i-blau ha aprofitat que el Vila-real estava dèbil per acabar de rematar-lo. Els de Rubi estaran als quarts de final del torneig després d’haver superat als groguencs per 3-1 amb un estratosfèric Borja Iglesias, que ha anotat un doblet en el dia del seu aniversari, i una diana de Piatti.

L’Espanyol ha començat fred, com la nit d’aquest dijous a Cornellà-El Prat. Per ser en un dia laborable i per les condicions meteorològiques, a l’aficionat perico sembla que la Copa no li apassiona gaire i ha tingut l’entrada més baixa de la temporada amb 11.171 espectadores. En canvi, el que s’ha anat veient al terreny de joc amb el pas de minuts és una il·lusió per un altre torneig que no sigui la Lliga.

Un Borja Iglesias inspirat

El conjunt blanc-i-blau ha estat qui ha tingut la iniciativa en els primers minuts i el Vila-real es mostrava com un equip perdedor, desmotivat i amb falta d’idea de joc. Rubi ha plantejat un matx ofensiu, tot i que amb el resultat de l’anada (2-2), als pericos el servia un 0-0 i un 1-1. Però l’Espanyol no volia especular.

Borja Iglesias Espanyol Vilareal EFE

Els espectadors del RCDE Stadium tenien ganes de celebrar un gol i la diana no ha tardat en arribar quan passada la mitja hora de joc, Borja Iglesias ha provocat un penal que ha transformat Piatti. I només quatre minuts després qui no ha faltat en la seva cita amb el gol ha estat el Panda. Puado, del no res, fabrica ell sol una pena màxima i Borja anota el 2-0.

L’Espanyol semblava sentenciar l’eliminatòria en la primera meitat, però el Vila-real no s’ha volgut donar per mort i ha ressorgit de les seves cendres. Els groguencs s’han encomanat a l’únic jugador que podia generar perill en una jugada aïllada i Chukwueze ha retallat diferències amb un gran gol des de la frontal de l’àrea.

Una victòria molt cara

La Copa té aquesta emoció. Quan l’Espanyol ho tenia tot fet per passar a quarts de final, el Vila-real es connectava al matx amb un simple gol. En la represa, els de Luis García Plaza han tingut l’empat a pilota aturada. Layún ha enviat l’esfèric al travesser amb una falta a prop de l’àrea de Roberto i quan tot estava completament obert, doblet de Borja Iglesias.

L’Espanyol ara sí ha sentenciat el matx i aquest divendres se celebra el sorteig de Copa i els pericos sabran qui és l’oponent en els quarts de final. No obstant això, la victòria li ha sortit molt cara perquè Pedrosa i David López s’han lesionat. L’entrenador de Vilassar de Mar té un problema en la defensa.

Rubi vol que la Copa sigui una motivació per estar bé Lliga i amb aquest gran partit encaren el duel de dilluns contra l’Eibar amb una altra cara.