L’Espanyol supera el Vila-real (3-1) i segueix demostrant que l’RCDE Stadium és un fortí inexpugnable. Quatre partits disputats, quatre victòries. Feia moltes temporades que l’afició blanc-i-blava no tenia tants motius per il·lusionar-se, i és que l’objectiu d’Europa cada cop és més viable. Contra el Vila-real, els homes de Rubi han evidenciat que practicar un gran futbol és el millor camí per seguir guanyant.

Vendaval blanc-i-blau

L’Espanyol ha començat el partit amb una concentració i intensitat admirables. Els homes de Rubi han saltat al terreny de joc amb la premissa clara de castigar el Vila-real, que veia com la seva línia defensiva no podia contenir la potència de Borja Iglesias i la velocitat d’Hernán Pérez.

Així, quan només s’havien disputat set minuts de joc, l’extrem paraguaià ha superat a Sergio Asenjo amb una subtil vaselina i ha posat l’Espanyol per davant. El contraatac que ha precedit el gol ha estat de llibre: Sergio García enviat una pilota a Borja Iglesias des del seu propi camp, el davanter centre ha temporitzat esperant l’arribada d’Hernán, i aquest ha definit com un crac.

A partir d’aquest moment l’Espanyol ha disposat de diverses ocasions per ampliar la distància al marcador, però els homes de Rubi s’han topat amb Asenjo. El porter, un dels millors de la categoria, ha mantingut el seu equip amb vida davant del vendaval blanc-i-blau que capitanejava Borja Iglesias.

Quan millor estava jugant l’Espanyol ha arribat el gol groguet. No l’ha fet Gerard Moreno, ovacionat pel RCDE Stadium abans de començar el partit, però sí Karl Toko Ekambi. El camerunès ha aprofitat un embolic dins de l’àrea de Diego López i només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la porteria. 1-1, amb revisió del VAR inclosa, i descans. El resultat no feia justícia al joc dels locals.

Darder castiga, Moreno perdona

A la segona part l’Espanyol ha demostrat molt d’ímpetu i la seva insistència ha tingut premi. Rubi ha sacsejat l’equip progressivament amb les entrades d’Óscar Melendo, Pablo Piatti i Leo Baptistao. L’aposta li ha sortit bé, i al minut setanta nou Sergi Darder ha fet el 2-1 rematant una passada de la gran esperança de la cantera blanc-i-blava.

Al ‘thriller’ que ha tingut lloc a l’RCDE Stadium encara li faltaven dos capítols. El primer ha tingut lloc quan quedaven menys de deu minuts de partit. Gerard Moreno, l’home que tantes alegries havia donat a la parròquia blanc-i-blava, es quedava absolutament sol davant Diego López. El de Santa Perpètua de Mogoda podria haver definit de moltes maneres diferents, però ha escollit la pitjor de totes. El seu xut, fluix, l’ha aturat el porter de l’Espanyol.

L’epíleg l’ha protagonitzat Piatti. Després d’una gran desmarcada en profunditat, l’argentí ha afusellat a Sergio Asenjo, aquest cop inoperant, i ha segellat el 3-1 definitiu.