Gerard Moreno ho té clar: l'Espanyol ha de lluitar per jugar competició europea la temporada vinent. Un gol seu a les acaballes del partit contra la Reial Societat ha permès la primera remuntada perica d'aquesta temporada a la Lliga (2-1). Els pericos sumen tres punts vitals per començar a abandonar la terra de ningú en què es troben immersos.

Qüestió d'errors

En el futbol, com en la majoria d'esports d'equip, els errors acaben sent un dels factors que decideixen els partits. Tots els equips busquen la fórmula per intentar cometre'n els menys possibles i aprofitar els dels seus rivals. És clar que hi ha uns conjunts que pensen més en els aspectes positius que poden fer ells per marcar que en els desencerts dels altres, però al final és més fàcil i còmode atacar una estructura desorganitzada que desorganitzar un esquema ordenat a través de la pilota.

La proposta reactiva de l'Espanyol des de l'arribada de Quique, de fet, és una clara demostració de com basar les idees ofensives a partir de les equivocacions dels seus contrincants. I avui, jugant contra un equip al que li agrada tenir la pilota, la Reial Societat, el guió del partit no costava d'imaginar. I des del primer minut fins a l'últim, sobre la gespa de l'RCDE Stadium s'ha vist un equip que ha volgut controlar el matx des de la possessió i a un altre que ha basat les seves opcions al contraatac.

En la primera part, els blanc-i-blaus, però, no han castigat els errors dels d'Eusebio i han acabat tastant la seva pròpia medicina. Amb Leo Baptistao i Piatti molt participatius, un Gerard Moreno guerrer i Carlos 'La Roca' Sánchez demostrant que està perfectament adaptat no n'hi ha hagut prou. Les pujades d'Aarón han tornat a no arribar a bon port i els locals han desaprofitat les ocasions amb què han comptat gràcies a una bona pressió després de pèrdua.

Qui sí que no ha perdonat una greu badada defensiva ha estat Willian José. El brasiler ha recuperat la pilota després d'una pèrdua de Duarte i ha culminat una bona carrera amb una definició molt precisa que ha superat Pau. El porter de l'Espanyol, per cert, havia estat rebut per l'afició perica amb diversitat d'opinions. Xiulets i aplaudiments a parts iguals.

Sempre Gerard Moreno

El començament de la represa ha tornat a demostrar la importància d'estar encertat. Leo Baptistao ha fet una demostració de tot el que és capaç, del millor i del pitjor. El davanter ha fallat una ocasió a porteria buida però, mig minut més tard, ha recollit una centrada de Granero i ha fet una plàstica voleia per empatar el partit. Fallar el més fàcil i sorprendre amb un gest tècnic a l'abast de pocs: aquesta és la millor forma de definir el jugador de São Paulo.

Resultat al marge, la segona meitat ha estat una clara demostració de la temporada que estan completant Espanyol i Reial Societat. Els dos equips estan molt per sota numèricament i futbolística del que es van plantejar abans d'iniciar el curs i molt han de canviar les coses si volen acabar lluitant per Europa. De possibilitats encara en tenen... però és difícil que algú dels dos ho aconsegueixi, i més si continuen jugant amb la mateixa desídia que avui.

Però Gerard Moreno sempre acaba apareixent. Un altre cop, un error defensiu ha estat el pas previ al gol que ha certificat la remuntada. Baptistao ha fet una bona recuperació i ha deixat sol el davanter de Santa Perpètua. Moyá li ha fet un penal que s'ha encarregat d'aturar, però Moreno no ha desaprofitat el refús. Quedava més d'un quart d'hora, però els bascos, desconeguts, no han aconseguit tornar a igualar el marcador.

Amb la d'avui, l'Espanyol aconsegueix la segona victòria consecutiva a l'RCDE Stadium i s'apropa a Europa. Quique Sánchez Flores i els seus sumen tres punts vitals per evitar perdre's en terra de ningú. Gerard Moreno segueix entestat en demostrar que els blanc-i-blaus tenen potencial per somiar amb les competicions europees.