L'Espanyol ha tornat a perdre a l'RCDE Stadium després de ser atropellat per la Reial Societat (1-3), un equip que a la primera part l'ha escombrat sense oposició. Els gols de Willian José al primer temps han castigat l'equip de David Gallego, que a la segona part ha tirat d'orgull per retallar distàncies. Alexander Isak, però, ha aprofitat un regal de Fernando Calero per tallar les ales als pericos, que aquest diumenge dormiran en zona de descens.

Repàs reial

La primera part de l’Espanyol ha sigut preocupant, molt preocupant. El conjunt perico ja havia transmès males sensacions contra l’Eibar i el Ferencváros, però l’actuació que ha perpetrat aquest diumenge contra la Reial ha fet saltar totes les alarmes.

El conjunt de Imanol Alguacil, gràcies a jugadors fantàstics com Martin Odegaard, Mikel Oyarzabal, Mikel Merino o Portu, s’ha passejat per l’RCDE Stadium de manera insultant i ha provocat la desesperació del públic del feu blanc-i-blau, que ha acomiadat el seu equip amb una xiulada sonora després del primer temps.

Els gols els ha signat Willian José, un altre futbolista de gran categoria, gràcies a les assistències dels seus companys al front ofensiu. El primer ha arribat al minut 18, després d’un primer tram de domini total dels bascos. En un contraatac letal trenat per Merino, Oyarzabal ha regalat una passada a l’espai esplèndida al punta brasiler, que ha convertit en gol després de batre Diego López amb sang freda.

Calero Diego Llorente Espanyol Reial Societat EFE

La segona diana de Willian ha arribat un quart d’hora després, al 34. En aquesta ocasió ha estat Odegaard, futbolista cedit pel Madrid a la Reial, qui ha assistit Portu amb una increïble passada amb l’exterior des de la zona de tres quarts. Dins de l’àrea, l’ex del Girona s’ha desfet de Diego López i, després d’un rebot, ha regalat el gol al seu company.

La Reial ha demostrat que domina el futbol de posició però també la verticalitat i l’Espanyol, en canvi, ha fet gala d’una inoperància total. Els de Gallego, que aquest diumenge comptaven amb tres davanters com Wu Lei, Matías Vargas i Jonathan Calleri, ni tan sols han xutat entre els tres pals. El conjunt visitant, en canvi, volia més sang, i abans del descans Portu i Joseba Zaldúa han pogut deixar el partit sentenciat amb dues canonades des de la banda dreta.

Isak ensorra la reacció

Diuen que Gallego és un d'aquells entrenadors que prioritza l'actitud per sobre de la pissarra, i el cert és que a la segona part l'Espanyol ha afrontat el partit d'una manera diferent. Empitjorar la imatge del primer temps, això sí, hagués sigut francament difícil.

En els primers vint minuts de la represa l'equip perico ha pressionat molt amunt i, gràcies a la seva insistència, ha comptat amb ocasions per poder retallar distàncies. En el minut 51, Esteban Granero ha tingut la primera oportunitat del partit per l'Espanyol després de posar a prova Miquel Àngel Moyà amb un xut des de la frontal.

El del Pirata ha estat el primer avís d'una sèrie de tres arribades. La següent l'ha protagonitzat Calleri, que ha estat a punt de superar el porter mallorquí amb una vaselina que Zaldúa ha avortat providencialment. L'última ocasió d'aquest tram, en el minut 60, també ha estat per Granero, però la seva rematada amb el cap l'ha aturat el guardià de la porteria basca amb una mà vital al segon pal.

Llorente Calleri Espanyol Reial Societat EFE

Gallego ha apostat per Adrià Pedrosa i Víctor Campuzano per comptar amb més pólvora ofensiva, mentre que Alguacil ha substituït Willian José, el golejador, per Alexander Isak. A la segona part, però, el partit era de l'Espanyol.

El domini perico ha tingut premi en el minut 71, quan Zaldúa s'ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria després de desviar una centrada de Campuzano. La diana ha encès l'RCDE Stadium, però l'optimisme del públic perico ha durat exactament 4 minuts. Al 75, Isak ha aprofitat un regal imperdonable de Fernando Calero en la sortida de pilota per situar-se davant de Diego i batre'l amb un xut creuat amb l'esquerra.

Els darrers minuts, amb tot dat i beneït, han servit perquè el capità David López reaparegués després de la seva llarga lesió i també per constatar que el Reial Madrid compta amb un diamant. Odegaard, el migcampista que juga cedit a la Reial, ha regalat tot tipus de detalls tècnics per demostrar que és un dels jugadors més engrescadors de Primera.

Cinc partits de Lliga, tres derrotes, un empat i una victòria immerescuda. L'Espanyol segueix sense guanyar a casa i, un dia més, ofereix sensacions preocupants, especialment en les primeres parts. La derrota d'aquest diumenge, però, fa més mal de l'habitual a l'afició perica. David Gallego, el tècnic que reclamaven després de l'adéu de Rubi, comença a esgotar la seva paciència.