Millor tard que mai. L'Espanyol va exhaurir els últims dies del mercat de fitxatges per acabar de perfilar una plantilla que il·lusiona, i que alhora recupera l'essència de estar formada per jugadors de la casa. Amb les incorporacions de Sergi Darder, Dídac Vilà i Sergio Sánchez, el conjunt blanc-i-blau acumula 12 futbolistes de la pedrera, que és el mateix que el 50% de la plantilla. 

El conseller delegat, Ramón Robert, i el director esportiu, Jordi Lardín, ja van afirmar abans que s'obrís el mercat de fitxatges que portaven mesos enrere treballant per noves incorporacions. L'equip havia de donar un salt qualitatiu i les esperances estaven dipositades en la secretaria tècnica del club.

L'inconvenient del límit salarial

Un dels serials d'aquest estiu ha estat el límit salarial imposat per LaLliga, i que ha impedit a l'Espanyol incorporar jugadors abans d'hora. Perquè pogués arribar un nou fitxatge havia de sortir algú. El conjunt blanc-i-blau ha estat esclau de les altes fitxes d'alguns dels seus jugadors i com han pujat d'un any a l'altre. 

"El límit salarial ens marcarà un camí o un altre" va arribar a dir Ramon Robert en la presentació de la campanya d'abonats, deixant palès l'autèntic maldecap enfront aquesta condició de LaLliga. Davant aquesta situació el club s'ha estalviat fins a 11 fitxes: Rubén Duarte, Reyes, Víctor Álvarez, Joan Jordán, Caicedo, Montañés, Diego Reyes, Mamadou, Roberto Jiménez, Rober Correa i Salva Sevilla. 

Pau i Diego López, seguretat

L'Espanyol ha deixat ben coberta la porteria. Des d'un primer moment va marcar-se com a objectiu aconseguir els serveis totals de Diego López, després de jugar la temporada passada en qualitat de cedit pel Milan. Doncs dit i fet. El porter espanyol va signar amb el conjunt blanc-i-blau fins al 2020.

Un dels principals dubtes era saber què passaria amb Pau López. Després de passar pel Tottenham una temporada, sense haver debutat, estava a l'aire una altra cessió o la seva venda. Finalment es quedarà com a segon porter, tot i que actualment ho fa com primer aprofitant la baixa de Diego López. 

Dubtes a la línia defensiva

L'absència més notable d'aquest mercat d'estiu ha estat la de Diego Reyes, que finalitzava un periple com blanc-i-blau d'una temporada cedit pel Porto. Davant la impossibilitat de què pogués tornar, el club ha incorporat tres centrals, dels quals hauran de lluitar per acompanyar David López a l'eix de la defensa.

El lateral esquerre era una altra posició obligada a reforçar-se. Davant les baixes de Rubén Duarte i Víctor Álvarez, només quedava Aarón. L'home escollit ha estat Dídac Vila, que s'estava entrenant amb el Reus a l'espera de fitxar per l'Espanyol, i que al final podrà viure la seva tercera etapa amb el club. 

Darder, la peça que faltava

Tot i que al principi semblava impossible, el fitxatge de Sergi Darder per l'Espanyol ja és una realitat. Era la peça que faltava al mig del camp, i el complement perfecte per a Javi Fuego. Està cridat a ser un dels homes importants de present i futur, ja que tot i haver jugat al Màlaga i l'Olympique de Lió, tan sols té 23 anys. 

Un dels altres jugadors per reforçar la posició del mig del camp ha estat Granero, de més a menys en aquesta pretemporada. Petició expressa de Quique Sánchez Flores, encara que, a dia d'avui, amb poques possibilitats de ser titular. 

Més variants per a Quique  

Si d'una cosa no es pot queixar el tècnic blanc-i-blau és pel fons d'armari que compta. Totes les posicions estan doblades, s'ha mantingut gran part de la columna vertebral de la temporada passada, a més d'incorporar noms il·lusionants com el de Sergio García. 

La tornada del davanter del Bon Pastor ha estat una de les més esperades. Va marxar del club l'estiu de 2015 a l'Al Rayyan de Qatar i caldrà veure què és el que pot oferir a l'equip després de jugar a una la lliga menys exigent. 

Amb totes aquestes variacions segur que milloraran les prestacions de l'equip, l'Espanyol haurà de donar un pas endavant. Un cop tancada la plantilla és el moment de parlar al camp, per així superar la vuitena posició de la temporada passada i optar a competicions europees.