L'Espanyol ha caigut derrotat novament a casa davant el Leganés (0-1). Els dos equips, dignes candidats al descens, han demostrat perquè ocupen les dues últimes posicions de la classificació de la Lliga Santander. Un joc tremendament avorrit i un gol de Jonathan Silva a la segona part han estat els aspectes més destacats d'un partit que deixa l'Espanyol pràcticament a Segona Divisió.

Joc soporífer

Rentar els plats, planxar la roba, treure la pols dels mobles... No, no estem dient la llista de tasques per fer a casa, sinó coses més interessants a fer abans que veure la primera part del partit. Sabent el que es jugaven en el camp, cap dels dos ha arriscat gaire i la frase "molt toc, poc joc" seria la més adequada per definir el nefast espectacle. Ni una sola ocasió de perill per part dels dos equips, poques jugades ben enllaçades... un desastre.

Ni Raúl de Tomás, l’única esperança de l’equip blanc-i-blau, ha arribat a xutar a porta. De fet, el més destacat que ha fet en els primers 45 minuts ha estat marejar-se després d’una falta, ja sigui per la calor o per l’esforç titànic que estan fent els jugadors en la cursa en què s'està convertint el final de Lliga.

rdt amadou espanyol leganes EFE

Amadou i RDT en la jugada on el davanter blanc-i-blau s'ha marejat.

L'únic que es podria considerar com a perill per part dels pericos seria un remat de Wu Lei al cor de l'àrea, però el cop de cap del xinès no s'ha dirigit ni a la porteria rival. Tot plegat, un joc digne de Segona Divisió.

L'Espanyol, pràcticament a Segona

La segona part ha arrencat diferent. Si més no, ha començat amb una ocasió de perill, que ja era un fet a celebrar tenint en compte els anteriors 45 minuts. Embarba ha marcat un gol als dos minuts de la segona part, però aquest ha estat anul·lat per un fora de joc previ de Sergi Darder.

El Leganés, que estava sent millor (tot el que es pot considerar com a millor en un partit com aquest), ha aprofitat la seva ocasió més clara per perforar la porteria de Diego López. Jonathan Silva ha aprofitat una centrada des de la meitat del camp per guanyar l'esquena de la defensa blanc-i-blava i batre el porter perico.

Embarba Espanyol Leganes EFE

Embarba controlant la pilota davant l'autor del gol, Jonathan Silva.

A partir d'aquí, poca cosa. RDT encara ha pogut assaborir el plaer de marcar, però el fora de joc ha anul·lat novament l'opció perica d'empatar el partit. Ja al final del partit, Calleri ha estat expulsat per protestar.

L'Espanyol ha sumat la 21ª derrota en Lliga, uns resultats injustificables amb la inversió realitzada pel club i que deixen vist per sentència el seu descens, que podria donar-se la propera jornada en el partit contra el Barça. El morbo està servit.