El RCD Espanyol femení baixa a la Segona Divisió. L'equip perico confirma la pèrdua de categoria amb dos partits d'antelació després de caure golejat ahir amb l'Atlètic de Madrid (4-1) i la posterior victòria aquest migdia de l'Eibar.

Les basques, que han jugat en inferioritat des del començament, aconsegueixen la permanència i condemnen alhora a l'EDF Logronyo i el Santa Teresa, a més de les blanc-i-blaves.

Sara Jakobsson Espanyol Real Madrid Femenino / EuropaPress

Sara i Jakobsson disputant una pilota durant el RCD Espanyol-Reial Madrid / EuropaPress

Vint derrotes aquesta temporada

L'Atlètic Madrid va golejar ahir a la tarda l'Espanyol, que va encaixar la seva vintena derrota. A la primera part ja perdia per 3-0 amb dos gols en pròpia porta, d'Irene Calderón i Xenia Pérez, i el marcat per la catalana Laia Aleixandri. La debutant Carmen Álvarez va marcar el quart de les madrilenyes, cinquenes a la classificació. I a nou del final, Cristina Baudet va fer l'únic gol de les barcelonines, que havien d'esperar una ensopegada de l'Eibar. Avui, pero, les baques no han fallat davant un EDF Logroño que també confirma el seu descens.

L'entrenador blanc-i-blau, Rubén Casado, es va mostrar molt dolgut per la situació l'equip al final del partit contra l'Atlètic. "Estem començant a digerir el descens. Ha estat un dia molt difícil. Només podem demanar disculpes, no hem estat a l'alçada", va assenyalar Casado abans de confirmar-se la pèrdua de categoria.

Brenda Esapnyol Real Madrid femenino / EuropaPress

Brenda celebrant un gol de l'Espanyol / EuropaPress

Aquest any no es lliuren

En l'any del seu 50è aniversari, amb una Lliga i sis Copes de la Reina al seu palmarès, confirma el seu descens i jugarà per primera vegada a Segona Divisió. Ja van estar molt a prop de perdre la categoria en l'anterior temporada en no aconseguir guanyar ni un sol partit. Però la pandèmia les va salvar després que la Lliga decidís paralitzar la competició i anul·lar els descensos.

I encara que durant la primera volta semblava que havien solucionat els problemes de l'anterior campanya, una ratxa de nou derrotes consecutives les condemnen a la Lliga Reto. Oportunitat desaprofitada.

I encara que en èpoques anteriors les periques fossin referència a la Lliga, la realitat dista d'aquesta percepció, ja que des de 2011 l'aposta del club per la secció femenina ha anat decreixent. I així, les seves armes per mantenir la categoria.

 

Imatge principal: Letti Sevilla, de l'Espanyol, intentant batre la portera matalassera Hedvig Lindahl / EuropaPress