El Barça ha salvat un punt contra l'Espanyol a última hora (2-2). Un gol de Luuk de Jong al minut 96 ha estat decisiu després d'una remuntada blanc-i-blava incompleta a l'RCDE Stadium.

Un de Pedri i un de Darder

Un derbi és un derbi, i sempre que es juga un duel entre pericos i culer hi ha baralles i emoció. I aquesta vegada ha començat amb un gol de Pedri González en la primera ocasió del partit. Adama Traoré, novament titular, més llest que ningú deixant l'espai, i Jordi Alba fent una centrada perfecta al segon pal, on ha entrat tot sol el migcampista canari per fer pujar el primer gol del Barça al marcador.

pedri sonrie fc barcelona europa press

Pedri González celebrant el seu gol contra l'Espanyol / EuropaPress

L'inici ha estat de domini, possessió i avantatge blaugrana. El fet de repetir el mateix onze que contra l'Atlètic de Madrid, però amb l'obligat canvi del sancionat Dani Alves per Dest, ha funcionat als de Xavi Hernández. Però l'Espanyol, faltat de punts i sense gairebé recordar les victòries, ha apostat per un onze amb molts migcampistes i amb Raúl de Tomás com a referent.

I si al principi la pressió i el futbol del Barça s'ha imposat, a partir del quart d'hora de joc ha passat a ser dominat pel conjunt perico. La pilota ha canviat de dominador, però també s'ha accentuat la falta de futbol. El protagonisme ha passat a la intensitat i les petites picabaralles ja clàssiques en els derbis.

Si per part culer només Adama ha estat el creador de perill, a l'Espanyol hi ha hagut més intenció per aconseguir l'empat. I quan el conjunt perico ha posat una marxa més, ha fet esforçar un Barça que en defensa semblava imparable. I és que Gerard Piqué i Ronald Araujo semblaven estar a tot arreu. Però just abans del descans, Sergi Darder ha aprofitat un gran control previ d'RDT dins l'àrea culer per xutar a gol des de fora l'àrea. La pilota, que ha fregat lleugerament el peu de Pedri, ha superat un Ter Stegen que havia estat un espectador més fins aquell moment.

sergi darder yangel herrera vilhena gol espanyol efe

Sergi Darder celebrant el seu gol contra el Barça / EFE

Raúl de Tomás i Luuk de Jong decideixen el derbi

I la igualtat ha seguit al segon temps. Com si fos un partit calcat al de la primera part, el Barça ha començat dominant i després ha estat l'Espanyol qui ha fet un pas endavant. Però aquesta vegada els ha costat molt més trobar les ocasions als dos equips. I quan ha arribat el gol, de Gavi al minut 56 després de lluitar una pilota dividida, ha estat anul·lat per un fora de joc previ de Frenkie De Jong.

Aleshores ha arribat un doble canvi de l'Espanyol, amb l'entrada de Morlanes i Nico Melamed, i l'entrada d'Aubameyang per part culer. Però aquests moviments de la banqueta han estat favorables a l'Espanyol, ja que Darder ha vist la desmarcada de De Tomás, que ha definit a la perfecció davant de Ter Stegen. Eric Garcia, que havia entrat al descans pel lesionat Araujo, ha quedat retratat.

rdt raul de tomas dest espanyol fc barcelona efe

Raúl de Tomás celebrant el seu gol contra el Barça / EFE

I després, més canvis: Moralanes s'ha lesionat i ha entrat Fran Mérida. I al Barça hi ha hagut revolució, amb l'entrada de Dembélé i Nico, posant una defensa de tres a falta de vint minuts per al final. Abans d'acabar, Piqué i Melamed han estat expulsats després de l'enèsima picabaralla del partit. I a la desesperada, amb Luuk de Jong entrant en els últims minuts, el neerlandès ha aconseguit el gol de l'empat al 96, en pràcticament l'última jugada del partit.

Si el Barça havia alliçonat l'Atlètic en l'últim partit de Lliga, aquesta vegada havia rebut la lliçó de confiança i persistència de l'Espanyol, però un gol final ha canviat més de 90 minuts de lluita. I el Barça conserva la quarta posició de la Lliga i es manté en zona Champions.

Imatge principal: Luuk de Jong celebrant el seu gol contra l'Espanyol / FC Barcelona