Nou dia, nova decepció. L'Espanyol segueix submergit en una crisi profunda i ara els mals resultats també arriben a Europa. Aquest dijous, el conjunt perico, que ja s'havia classificat per als setzens de final de l'Europa League, ha perdut un partit intranscendent contra el CSKA de Moscou en la darrera jornada de la fase de grups (0-1).

La derrota no té cap importància a efectes pràctics, però evidencia que els de Pablo Machín viuen un moment crític i, de passada, trenca la ratxa d'imbatibilitat del conjunt blanc-i-blau a la competició europea.

El gol brilla per la seva absència

En un partit de pocs al·licients i amb la pitjor entrada de la temporada a l'RCDE Stadium, l'Espanyol ha ofert un joc molt pobre i ha acabat sent acomiadat amb mocadorada i xiulets del seu públic.

Machín ha aprofitat el partit per donar minuts a homes menys habituals com Andrés Prieto, ocupant la porteria de Diego López, Pipa, Pol Lozano, Ander Iturraspe o Pablo Pitatti; però cap d'ells ha aprofitat l'ocasió per reivindicar-se. L'extrem argentí, de fet, ha pogut marcar a la primera part, però el seu xut a passada de Ferreyra l'ha aturat Pomazun.

Al segon temps, i després d'una nova oportunitat desaprofitada, aquest cop per Wu Lei, el CSKA ha marcat l'únic gol del partit. Ha estat en el minut 84, quan Vlasic ha finalitzat amb un xut imparable per Andrés una passada de Fernandes.

L'única bona notícia per a l'Espanyol és que l'Europa League, que està sent un destorb i no una alegria, queda aparcada fins al febrer. Mentrestant, els pericos se centren en sortir del descens a la Lliga. La primera oportunitat per remuntar el vol serà aquest diumenge davant del Betis a l'RCDE Stadium.