L'Espanyol no passa de l'empat a l'RCDE Stadium (2-2). Els blanc-i-blaus no han pogut guanyar el Betis de Rubi a pesar dels gols de Darder i Bernardo i és que Borja Iglesias i Bartra s'han encarregat que els catalans no puguin aconseguir el primer triomf a casa en la Lliga en el mes de desembre.

Quatre mesos i cap victòria a casa

La victòria havia de ser ara o mai. L’Espanyol ha treballat sota aquesta premissa els últims mesos, però els blanc-i-blaus no guanyaven. Cada vegada la situació era més i més preocupant i el matx d’aquest diumenge contra el Betis ha estat una nova final. Quatre mesos de competició després i en el novè partit a casa, els pericos no han pogut sumar la seva primera victòria com a locals.

Primer amb David Gallego i ara amb Pablo Machín, l’Espanyol no acaba de trobar-se sobre el terreny de joc i un dels principals problemes, a part del joc, era psicològic. A Europa, els blanc-i-blaus semblaven un altre equip, però quan arribava el partit del cap de setmana les coses no sortien de cap manera. Els catalans van tocar fons contra l’Osasuna i el partit contra el Reial Madrid va ser molt complicat des del principi.

joaquin granero espanyol betis efe

Els dos noms propis del partit d’aquest diumenge han estat Rubi i Borja Iglesias. Dos dels protagonistes més importants de l’èxit de la temporada passada tornaven però amb la samarreta rival i la rebuda ha estat més que hostil. El davanter gallec, que feia cinc partits que no era titular, no s’ha deixat intimidar pels crits dels aficionats i en el minut 4 ha obert la llauna.

La llei de l’ex de Borja Iglesias

Borja Iglesias ha confirmat la llei de l’ex, però ha volgut tenir respecte pel que va ser el seu club la campanya passada i no ha celebrat la diana. Després d’uns mesos de molts dubtes, la dinàmica del Betis era bona, amb tres victòries consecutives, i Rubi, que va arribar a veure el seu lloc perillar, podia respirar tranquil.

Els de Machín no han perdut la cara i han posat la intensitat que calia al matx. Els aficionats hauran pensat que ja ho podrien haver fet abans i no arribar a la situació de ser els cuers de la Lliga. Darder, un dels millors aquesta tarda, s’ha posat la capa de superheroi i ha marcat un golàs.

darder victor gomez espanyol efe

En la primera part, l’ambient s’ha anat escalfant a mesura que avançaven els minuts i l’Espanyol ha aprofitat el moment. Bernardo ha marcat el segon i l’RCDE Stadium ha embogit. Alegria blanc-i-blava però amb l’objectiu de tancar la feina al segon temps.

L’alt ritme ha baixat a la segona part i el domini ha estat altern. Els catalans aguantaven el marcador fins que un cop de cap de Bartra ha suposat les taules al lluminós una altra vegada. Ambdós conjunts han buscat la victòria fins al final, però el 2-2 s’ha quedat a Cornellà-El Prat. Les sensacions dels de Machín són bones, s’ha competit, però els resultats no arriben.