La selecció espanyola supera el mur albanès (0-2) gràcies a la insistència en la idea de joc. Els gols del partit els han fet Diego Costa i Nolito. Els espanyols són líders del Grup G de classificació pel Mundial de Rússia 2018 amb set punts, empatats amb Itàlia.

Partit de contrastos

Espanya arribava a Albània amb mal regust de boca després de deixar escapar dos punts contra Itàlia. Julen Lopetegui, conscient que els albanesos regalarien metres i la pilota, ha modificat l’esquema de la selecció. Amb defensa de tres (Ramos-Piqué-Monreal), La Roja poblava el mig del camp en busca del desequilibri.

Diego Costa ha tornat a ser el far dels espanyols. El davanter del Chelsea ha estat un espectador privilegiat d’una circulació de pilota inacabable. Amb Andrés Iniesta, David Silva i Thiago Alcántara a la sala de màquines, la selecció no trobava el camí del gol. Vitolo ha estat qui més s’ha apropat amb un xut des de la frontal de l’àrea que el porter albanès Berisha ha desviat a córner.

Albània havia plantejat un partit clarament destructiu. No li interessava tenir la pilota als peus perquè se sabia clarament inferior. El primer atac albanès ha arribat al minut 34 de partit després d’una errada de Sergio Busquets en la construcció. De Gea es mirava, des de la distància, com els seus no trobaven la clau per obrir un poblat entramat defensiu. El partit era el clàssic que acabava guanyant Espanya per insistència. I així ha estat.

Premi a la constància

Espanya no ha defallit i ha sabut persistir fins a provocar l’error en un sistema albanès impecable durant els primers 45 minuts. La primera i gran esquerda l’ha generat Vitolo després d’una errada estrepitosa del porter local. Berisha no ha encertat a refusar amb els peus una passada enrere i li ha servit la pilota al jugador del Sevilla. Aquest ha filtrat una assistència interior per Silva que li ha regalat el gol a Diego Costa.

La Roja obria el marcador amb només tres tocs i després d’un regal inesperat, però darrere s’amagava una convicció en la idea. Espanya mai s’ha doblegat, tot i que el resultat podria posar-la en un compromís. Deu minuts després del primer gol, Nolito ha sentenciat el partit amb una jugada individual. Els de Lopetegui tenien els tres punts a la butxaca davant una selecció que havia entregat armes.

Albània ho fiava tot a arribar amb el marcador ajustat al final per aprofitar una oportunitat al contracop. Però Espanya no li ha permès. Amb un partit molt seriós, La Roja torna a casa amb una victòria i un empat en aquesta aturada internacional.