Segon partit d'Espanya a l'Eurocopa 2020 i segona punxada. Després de l'inesperat empat contra Suècia de la primera jornada, l'equip de Luis Enrique ha tornat a fallar aquest dissabte, davant de Polònia, i això que l'equip de Luis Enrique ha aconseguit avançar-se, i amb un gol del criticat Morata, i que amb 1-1 ha tingut un penal a favor, que Gerard Moreno ha enviat al pal.

Com ja va avançar en la prèvia del partit, Luis Enrique ha tornat a apostar per Morata per al centre de l'atac, encara que ha introduït un canvi important en l'alineació, l'entrada de Gerard Moreno, per Ferran Torres, el que li ha aportat molta més sensació de perill.

Morata Luis Enrique España Polonia EFE

Morata ha celebrat l'1-0 amb Luis Enrique / EFE

Morata obre el marcador i ho celebra amb Luis Enrique

Espanya no ha entrat bé en el partit i en els primers minuts ha vist com una valenta Polònia li treia la pilota i trepitjava àrea. A poc a poc, però, l'equip de Luis Enrique ha aconseguit fer-se amb la possessió, encara que ha patit per generar perill, víctima d'un joc lent i previsible. I en el minut 26 ha arribat l'1-0. Xut de Gerard Moreno que Morata remata al fons de les xarxes. En un primer moment semblava que el davanter de la Juventus estava en fora de joc, però el VAR l'ha validat.

Lewandowski España Polonia EFE

Lewandowski ha perdonat l'empat abans del descans / EFE

L'1-0 ha donat aire a Espanya, que durant un bon grapat de minuts ha controlat el partit a plaer, encara que sense generar perill, més enllà d'una falta en la frontal que Gerard Moreno ha executat amb un xut desviat.

I just abans del descans ha arribat la millor ocasió de la primera meitat, per a Polònia. Xut des de la frontal d'Swiderski al pal i en el rebuig, Lewandoswski, tot sol, dispara al cos d'Unai Simón. La resposta d'Espanya ha estat un centre de Jordi Alba que Gerard Moreno ha rematat al lateral de la xarxa.

Lewandowski posa Espanya en un embolic

Després del descans, s'ha repetit el guió de la primera part. Polònia ha tornat a sortir forta, pressionant a dalt, mentre que Espanya provava de tocar la pilota amb certa calma. I quan semblava que l'equip de Luis Enrique tenia la situació controlada ha arribat l'empat, en un centre lateral que Lewandowski ha rematat amb el cap (53). Espanya ha pogut reaccionar en la següent jugada, en un penal sobre Gerard Moreno. El davanter del Vila-real, però, ha disparat al pal, i en el rebuig Morata ha xutat fora.

Espanya Polònia Eurocopa Lewandowski EFE

Polònia, celebrant l'1-1 de Lewandowski / EFE

El doble cop ha deixat molt tocada Espanya, que ha perdut la tranquil·litat i ha començat a atacar més amb el cor que amb el cap. L'equip de Luis Enrique ha generat ocasions, la més clara una de Morata a boca de canó, però el marcador ja no s'ha tornat a moure.

En l'última jornada, a Espanya només li val la victòria davant d'Eslovàquia. Una derrota la deixa fora i un empat molt probablement també.

Imatge principal: Lewandowski, celebrant l'1-1 en el partit Espanya-Polònia / EFE