No hi ha hagut manera. Espanya no ha pogut passar de l'empat en el seu debut als Jocs Olímpics de Tòquio. El rival, Egipte, s'ha pogut defensar dels pocs atacs dels espanyols i es reparteixen un punt en el Grup C.

Els espanyols, favorits per emportar-se medalla

Tot i que la cerimònia d'inauguració és aquest divendres, el futbol ha començat el seu camí a Tòquio aquest dijous. En un horari atípic, com són les 9:30h, la selecció espanyola ha debutat contra Egipte. Els espanyols són un dels grans candidats a emportar-se medalla en aquesta cita olímpica i tenen un gran equip.

Miranda seleccion espanola Tokio 2020 @sefutbol

Miranda, amb la pilota / Sefutbol

Algunes peces fonamentals de l'Eurocopa repeteixen en aquests JJOO, com Unai Simón, Eric Garcia, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal i Pedri. Sobre aquest últim va haver-hi molt debat i és que després de ser un dels millors del torneig europeu i haver-ho jugat pràcticament tot amb el Barça la temporada passada, des del club català li reclamaven un descans per al canari. El de Tenerife, no obstant això, volia viure el somni olímpic.

Siguem sincers: el duel no passarà a la història com un dels millors, més aviat ha estat avorrit. Faltava ritme, faltaven ocasions i faltava espectacle. En un estadi buit per les restriccions de la pandèmia, el Sapporo Dome ha acollit el matx del Grup C. Els altres rivals dels espanyols seran Argentina i Austràlia.

La primera part ha estat molt accidentada i és que s'han hagut de retirar dos jugadors. Primer el blaugrana Òscar Mingueza per uns problemes físics i després Ceballos per un fort cop. Abans, l'andalús havia generat l'ocasió més clara del partit amb un xut amb efecte que s'ha estavellat al pal. Els egipcis no han fet un joc dur, però els espanyols han tingut mala sort.

Partit discret de Pedri

Moltes mirades estaven posades en Pedri, però les expectatives eren massa altes. Partit molt discret del de Tenerife en què ha tingut alguns detalls de qualitat, però no ha estat acompanyat pels seus companys. En clau blaugrana, Eric Garcia s'ha mostrat molt segur en defensa i no ha tingut gaire feina. Egipte, amb un onze molt desconegut pel públic general, no ha tingut pràcticament ocasions i l'empat era un dels millors premis.

Rafa Mir, que ha entrat al segon temps, ha tingut la més clara quan s'esgotaven els minuts, però el seu remat de cap ha anat molt centrat. Al final, tots els minuts s'han consumit i es reparteixen els punts entre els dos combinats. La pròxima cita per als de Luis de la Fuente serà diumenge al migdia contra Austràlia.

Imatge principal: Pedri disputa una pilota / Sefutbol