Espanya s'enfrontarà a Itàlia dilluns vinent, a París (18h), en els vuitens de final de l'Eurocopa de França. Un gol en el minut 88 va acabar amb l'encant espanyol, que va fallar un penal mitjançant Sergio Ramos, i va acabar enviant als espanyols a la segona posició del seu grup. L'empat valia a la selecció de Del Bosque per acabar primera, però Croàcia va buscar la victòria i la va trobar a dos minuts del final. El solstici d'estiu va acabar sent un eclipsi per a l'equip espanyol.

El dia amb més sol en 68 anys va començar a veure la foscor just quan sobre el ministre de l'interior espanyol van començar a caure llamps i trons. El sol semblava només voler il·luminar a l'Espanya futbolística, però quan el rellotge marcava les 21.45h el sol també va començar a ocultar-se per als espanyols a l'Eurocopa de França.

Va ser el moment precís en què Croàcia, un país petit però ple de patriotes, va suspendre la festa que vivia la selecció de Vicente del Bosque. Just quan els homes de Tele5 estaven parlant de 3 victòries, cap gol en contra, una selecció única, va empatar Croàcia en un excel·lent gol que va igualar en bellesa el que Morata havia aconseguit als 7 minuts.

La selecció espanyola va tenir un començament prometedor, fins i tot lúcid. Fruit d'aquest "joga bonito" va néixer el gol de Morata. Va treure Ramos cap a Iniesta, aquest per a Busquets, aquest va passar a Cesc que va assistir a Silva amb l'ajuda d'un defensa croat, el jugador del City va col·locar un passada magistral a Cesc que va centrar perquè Morata empenyés la pilota a gol. Espectacular.

Però Croàcia necessitava la victòria per quedar primera de grup i evitar l'aparellament amb Itàlia als vuitens de final; el mateix que pretenia Espanya però li bastava l'empat.

Gran Rakitic

Amb l'objectiu posat en el primer lloc i liderat per un excel·lent Rakitic, Croàcia no va baixar els braços. Estava classificada encara que perdés, però en volia més. I el migcampista del Barça va estar a punt d'empatar als 14 minuts després d'aprofitar una errada de De Gea i el seu tret el va rebutjar el travesser que després va botar en la línia de gol.

I, precisament, quan la campanya política del 26-J esclatava contra Jorge Fernández Díaz, sobre la gespa de Bordeus, Croàcia trobava el gol de l'empat en el minut 45. Gran centre de Perisic i rematada de taló preciós de Kalinic. Tota una gerra d'aigua freda per als espanyols.

Va jugar millor Croàcia a la segona part, que va saber pressionar i defensar amb ordre, i que va sortir al contraatac amb molta velocitat. Van tenir els croats per uns minuts atabalats als espanyols i De Gea va haver de salvar en el minut 57 dues ocasions consecutives, una amb els punys i una altra amb una cama en una sortida a la desesperada.

Ramos falla un penal

Espanya, no obstant això, va tenir un parell d'ocasions clares, ambdues amb Sergio Ramos de protagonista. La primera als 67 minuts en una rematada de cap que va sortir fregant el pal esquerre del porter Subasic. I la segona en un penal, que no existia però que l'àrbitre va sancionar. Ramos, com el seu company Cristiano Ronaldo en aquest torneig, va fallar el llançament especialment perquè el porter es va avançar molt en el moment del tir.

I quan el partit semblava encaminar-se cap a l'empat, Croàcia va trobar un contraatac que Perisic va rematar amb un tret pel costat dret de De Gea. Era el 2-1. La primera derrota de la selecció espanyola que sembrarà tots els dubtes del món i que l'obligarà a anar per la banda més dura del campionat.