La selecció espanyola ha aconseguit aquest diumenge la seva primera Nations League en imposar-se a Croàcia a la tanda de penals (0-0 i 4-5). Després d'un partit sense gols molt disputat, tot s'ha decidit des dels onze metres, on Unai Simón ha estat decisiu, en aturar dos llançaments del conjunt croat.

Luis de la Fuente ha apostat per donar continuïtat al bloc que va vèncer Itàlia en les semifinals i només ha aportat dos canvis, l'entrada de Fabián Ruiz per Mikel Merino en el doble pivot i la de Marco Asensio en l'extrem, per Rodrigo Moreno. La resta de l'11 ha estat el mateix, amb Unai Simón sota els 3 pals; Jesus Navas, Laporte, Le Normand i Jordi Alba en la defensa; Rodri en el pivot; Yéremi Pino i Gavi en la mitjapunta i Morata com a davanter centre.

Luis de la Fuente España Croacia EFE
Luis de la Fuente, en el Croàcia-Espanya de la Nations League / Foto: EFE

Primera part molt igualada

Espanya ha començat millor, amb més ritme, a la recerca d'un gol ràpid, davant d'una Croàcia tranquil·la enrere. En el minut 9, Morata ha tingut la primera ocasió, després d'un greu error de Livakovic, però el davanter, sense espai, no ha pogut definir. I més clara ha estat la següent ocasió del conjunt de Luis de la Fuente, un xut ras de Gavi des de la frontal de l'àrea que se n'ha anat fos per molt poc (12). Espanya estava sent superior, però Croàcia tenia un pla, el d'aprofitar els espais a l'esquena dels dos centrals de la Roja. En el minut 22, Kramaric s'ha quedat sol davant d'Unai Simón, però la defensa l'ha pogut rebutjar la pilota a córner en l'últim moment. I just després, Le Normand ha evitat la rematada del davanter croat.

Amb el pas dels minuts, Croàcia s'ha assentat sobre el terreny de joc i ha començat a dominar, a sentir-se més còmoda. En el minut 31, Unai Simón ha pogut parar una bona rematada de Perisic. I el del Tottenham l'ha tornat a tenir just abans del descans, en una rematada de cap que el porter del Athletic Club ha pogut atrapar.

Modric Fabián España Croacia EFE
Modric i Fabián Ruiz, a la final de la Nations League / Foto: EFE

Croàcia millora i Espanya reacciona

Després del descans, Croàcia ha sortit amb una marxa més. Ha aconseguit la possessió i ha començat a generar perill, amb molta profunditat per les bandes. En el minut 52, Perisic se'n va de Jesús Navas, guanya la línia de fons i posa un centre bombat que Unai Simón no aconsegueix aclarir. La pilota cau a peus de Juranovic, que dispara desviat. La resposta ha estat una rematada de cap molt alta de Marco Asensio. L'ocasió d'Espanya ha estat només un miratge, ja que Croàcia ha estat superior, millor posicionada sobre el terreny de joc i amb més profunditat. La Roja, per la seva part, ha optat per esperar el seu moment, amb les línies ben juntes, per evitar els ensurts l'espai de la primera part.

En el tram final, Espanya ha fet un pas endavant, empesa per un Ansu Fati molt actiu per la banda esquerra. En el minut 76, Fabián Ruiz l'ha intentat amb un xut llunyà que se n'ha anat fora, i després ha estat el torn de Marco Asensio, que tampoc no ha trobat porteria. L'ocasió més clara d'Espanya ha arribat en el minut 84, en un xut des del punt de penal d'Ansu Fati que Perisic ha desviat quan ja entrava a la porteria.

Marco Asensio España Croacia EEFE
Marco Asensio, conduint la pilota davant de la pressió de Perisic / Foto: EFE

Unai Simón li dona la Nations League a Espanya en els penals

En l'inici de la pròrroga, Croàcia ha estat superior, físicament més fort. Joselu no ha rebut ni un sol centre, mentre que Croàcia ha pogut marcar en una passada filtrada que Nacho Fernández ha salvat jugant-se el penal, una acció en la qual el central del Reial Madrid, a més, s'ha lesionat. Encara i així, just abans del descans ha pogut marcar Espanya, en una pilota mort que Dani Olmo ha disparat massa alt. L'emoció s'ha mantingut en la segona part de la pròrroga, on la por de perdre s'ha imposat. La final, doncs, se n'ha anat a la tanda de penals.

I als onze metres, després que els dos equips aconseguissin marcar els seus tres primers penals, Madjer ha vist com Unai Simón el parava el seu xut. Laporte ha enviat el seu al travesser, però Unai ha parat també el sisè llançament, de Petkovic, decisiu perquè Espanya s'emportés la seva primera Nations League. Luis de la Fuente comença bé la seva etapa a la banqueta de la selecció espanyola.