Segueixen les complicacions de l'Espai Barça. El nou Palau Blaugrana, una de les peces fonamentals del macroprojecte i que ha de ser la casa de les seccions del club, no es pot construir ara mateix per falta de diners i perquè el plantejament no és l'adequat, segons ha avançat el programa Onze d'Esport 3. La construcció envairia uns terrenys que no són del club, i que pertanyen al Bowling Pedralbes.

Falta de diners

Directius culers de la junta directiva de Joan Laporta i també directius de Bartomeu, fa anys, es van reunir amb els propietaris d'aquests terrenys, però no es va arribar a cap acord. Demanaven 8 milions d'euros i el Barça es va negar. Ara en demanen menys, però l'entitat blaugrana segueix sense acceptar-ho.

Espai Barça nou Camp Nou FC Barcelona

L'Espai Barça / FCB

Si el Barça tingués tots els diners necessaris, es trigaria mínim tres anys a construir el nou Palau. El problema és que aquests diners no estan disponibles i la data és incerta. Recordem que l'actual Palau no compleix els requisits de l'Eurolliga, però la competició els va atorgar una moratòria.

També es vol ampliar l'aforament del nou Palau de 12.000 a 15.000 espectadors. Algunes de les solucions que hi ha sobre la taula és girar l'orientació del nou Palau i que la pista estigui per sota del nivell del terra, com ja succeïx amb l'actual Camp Nou. D'altra banda, caldria resoldre preguntes com si hi hauria graderies desmuntables o si hi hauria una botiga oficial del club dins de les instal·lacions.

Les notícies no són gaire positives per a l'Espai Barça i és que el departament del club que es dedicava exclusivament al nou Palau es va dissoldre. 

Molts dubtes per resoldre i una de les solucions seria que el Barça jugués els partits al Palau Sant Jordi. També hi ha l'opció que el primer equip de futbol disputi els seus partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (Montjuïc) mentre es construeix el nou Camp Nou. De fet, el club va iniciar els tràmits amb l'Ajuntament de Barcelona perquè així sigui. El president Laporta es va reunir la setmana passada amb l'alcaldessa Ada Colau per expressar la necessitat del club de jugar allà. "La idea en la qual treballa el club és que mentre s'executi l'obra, l'Estadi no perdi mai una capacitat per a uns 80.000 seients", va explicar el Barça a través d'un comunicat.

 

Imatge principal: Així és com seria el nou Palau Blaugrana / FCB