Embolic històric al sorteig dels vuitens de final de la Champions League, fins al punt que la UEFA ha hagut de decidir repetir-la per la vergonya mundial que s'ha generat. I tot per l'habitual llista de condicionants que la UEFA afegeix als seus sortejos per fer que la competició sigui suposadament més interessant. Cal recordar que la UEFA evita que en els vuitens s'enfrontin clubs d'una mateixa lliga, així com aquells que van compartir grup a la fase de grups. La UEFA, a més, dirigeix el sorteig en termes d'interessos televisius, ja que en la mesura possible evita que equips d'un mateix campionat juguin el mateix dia per no perjudicar la quota de pantalla de les televisions amb els drets. Fins i tot, de vegades, hi ha condicionants polítics.

És per això que el comissari del sorteig, després de la sortida de cada segon de grup, ha d'afegir les boles dels possibles rivals, obviant aquells que incompleixen els condicionants. Aquest dilluns, però, el sorteig ha estat un autèntic desastre, amb dos equips de la Lliga espanyola com a protagonistes. En primer lloc, al Vila-real li ha tocat el Manchester United, l'equip amb el qual havia compartit grup. Com que no era possible, Arshavin, la mà innocent, ha tret una segona bola, la del Manchester City.

UEFA Tuit

La UEFA s'embolica amb les boles

L'escàndol, tanmateix, ha petat en el següent aparellament. La primera bola ha estat la de l'Atlètic de Madrid, que li podien tocar tots els equips excepte el Reial Madrid. El comissari, però, no ha posat la bola del Manchester United, fet que augmentava les opcions que als matalassers els pogués tocar un rival aparentment més dur. I així ha estat, ja que a l'Atlètic de Madrid li ha tocat el Bayern Munic. La imatge no ha tardat a viralitzar-se, ja que és obvi que el sorteig ha estat adulterat, sense seguir la normativa, per la qual cosa s'hauria de repetir.

Primer ha estat l'Atlètic de Madrid el que ha presentat una queixa davant de la UEFA i, tot seguit, s'hi han afegit altres clubs perjudicats, ja que l'adulteració ha alterat totes les opcions d'aparellaments, condicionant completament el sorteig. A la UEFA no li ha quedat cap més remei que reunir-se d'urgència i després de llegir amb deteniment la normativa del sorteig amb els advocats ha decidit la repetició.

El Reial Madrid, del Benfica al PSG

La repetició del sorteig ha deixat en paper mullat els 8 aparellaments que havien sortit: Benfica-Reial Madrid, Vila-real-Manchester City, Atlètic-Bayern, Salzburg-Liverpool, Inter-Ajax, Sporting-Juventus, Chelsea-Lille i PSG-Manchester United.

El nou sorteig, el vàlid, ha convertit la bona sort del Reial Madrid, que aplaudia haver de jugar contra el Benfica, en mala sort. I és que el conjunt blanc se les veurà amb el París Saint-Germain de Messi, Mbappé i Neymar. Serà un duel farcit d'al·licients, ja que a banda de per Messi i Mbappé, l'eliminatòria serà el retorn de Sergio Ramos al Santiago Bernabéu. La resta d'emparellaments seran: Salzburg-Bayern, Sporting de Portugal-Manchester City, Benfica-Ajax, Chelsea-Lille, Inter-Liverpool, Vila-real-Juventus y Atlètic de Madrid-Manchester United.

 

Imatge principal: Els 16 equips que continuen competint a la Champions League 2021-22 / EFE