L'empat en el derbi català entre Barça i Espanyol deixa notes positives i altres negatives en clau blaugrana. En l'apartat del positiu podem trobar Luuk De Jong, que continua traient el màxim rèdit als minuts que li dona Xavi Hernández i ahir va acabar rescatant un punt en l'últim minut.

Eric García, l'assenyalat del derbi

Per contra, el més negatiu que va deixar el partit en el bàndol barcelonista va ser la pobra actuació d'Eric Garcia. El central de Martorell tornava a una convocatòria després d'haver-se perdut els últims quatre partits per lesió, i encara que era suplent en el RCDE Stadium per darrere de Gerard Piqué i Ronald Araujo, va haver d'entrar en el descans perquè l'uruguaià va sentir molèsties al soli de la cama esquerra i no va poder continuar.

Xavi Hernandez Eric Garcia entrenament FC Barcelona

Eric Garcia saluda Xavi Hernández / FCB

Només va jugar 45 minuts, més l'afegit de set que va decretar Hernández Hernández, però a Eric Garcia se li van fer eterns. El calvari va començar en el minut 64, quan el defensa es va equivocar en no mantenir la línia que marcaven els seus companys per deixar en fora de joc RDT.

Darder ho va veure i va buscar la passada per sobre del central blaugrana, que va calcular fatal i el davanter perico no va perdonar per marcar el 2-1. En aquell moment, es va descentrar. Poc després, Adriá Pedrosa li va tirar una sotana que va aixecar a l'estadi i a més, Eric va acabar el partit amb targeta. Un partit per oblidar que va portar a col·lació que encara és un jugador amb moltes mancances.

No dona el nivell per a tercer central del Barça

Xavi Hernández les coneix, i per això ha demostrat que la seva parella de centrals és Piqué-Araujo. No considera que l'exjugador del Manchester City doni el nivell, de moment, i en part per això el Barça busca centrals a l'estiu. No obstant això, vendre a Eric no és una opció, i no perquè el Barça el consideri insubstituïble, sinó perquè ara mateix no hi ha ofertes en ferm per ell.

GERARD PIQUI RONALD ARAUJO FC Barcelona EUROPA PRESS

Araujo i Piqué són els centrals titulars / Europa Press

I menys n'hi haurà si se'l continua exposant públicament i assenyalant com es va fer després del partit. Per la qual cosa la idea de l'entrenador i de Joan Laporta és clara. No avivar les crítiques, que el futbolista jugui minuts, acumuli partits i recuperi una millor versió.

Els centrals que sobren són, molt abans que ell, Umtiti, o fins i tot Mingueza i Lenglet, però precisament per això és innegable que el tercer central del Barça tingui molt més nivell que el que està mostrant l'exjugador citizen. Pep Guardiola ja va veure els seus límits, i el City no va plorar la seva pèrdua a l'estiu.

Imatge principal: Eric Garcia, futbolista del FC Barcelona / Europa Press