El Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda és protagonista absolut en el món del futbol. Les millors seleccions femenines juguen per guanyar la copa més desitjada de totes. Però més enllà del que pugui passar sobre la gespa en aquest Mundial femení també apareixen polèmiques que es van fent més grans a mesura que va avançant la competició.

L'entrenador de Zàmbia, acusat d'abús sexual

Bruce Mwape, l'entrenador de Zàmbia, la selecció que jugarà contra Espanya aquest proper dimecres, va ser assenyalat abans de la disputa del Mundial femení després d'una investigació arrel d'una denúncia de presumpte abús sexual, segons va informar The Guardian. "Si Mwape vol ficar-se al llit amb algú, li has de dir que sí. És normal que l'entrenador es fiqui al llit amb les jugadores del nostre equip", va arribar a dir una de les testimonis al diari britànic.

"Vol anar al llit amb gairebé totes de l'equip", afegia. "Els fa veure constantment que està per sobre d'elles, i no pas en la relació jeràrquica d'un entrenador amb les seves jugadores", deia un dels testimonis. Unes primeres declaracions que van donar la volta al món i que també han arribat fins a Oceania.

Més acusacions contra Bruce Mwape i veto de la FIFA

Però això no és tot perquè Prensa Ibérica ha afegit noves declaracions de testimonis durant aquest Mundial femení. "Ha anat passant al llarg de tots aquests anys", expliquen des de Nova Zelanda. I també apunten que "no és res puntual", que també "les van amenaçar de castigar-les si obrien la boca" i que "de cara a la galeria tenen un altre discurs".

Aquesta és la primera participació de Zàmbia en un Mundial, ja sigui masculí o femení, i per això es vol imposar el silenci durant la cita mundialista. I, de moment, la FIFA tampoc es vol pronunciar perquè la investigació encara està oberta.

Cal destacar que les periodistes espanyoles desplaçades a Nova Zelanda per cobrir la cita mundialista van intentar preguntar a Bruce Mwape sobre aquests testimonis i aquesta investigació. "Sense comentaris" i "només són rumors" és el que es va limitar a dir Mwape entre riures. Una actitud clarament de superioritat i també intentant defugir de les preguntes, d'igual manera que ha actuat el departament de premsa, posteriorment vetant qualsevol pregunta que no fos purament esportiva.