El Barça va efectuar uns pagaments milionaris per rebre assessorament arbitral, entre el 2016 i el 2018, a l'empresa DASNIL 95 SL, en la qual, el seu propietari era José María Enríquez Negreira, que al mateix temps, era el vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), segons la informació publicada pel programa Què T'hi Jugues de la Cadena SER en el dia d'ahir.

Però, el cas continua provocant reaccions i afegint noves informacions. Aquest dijous, El Mundo va publicar un burofax amb el qual Enríquez Negreria va amenaçar al Barça, concretament al febrer del 2019, quan a la presidència dels culers encara hi havia Josep Maria Bartomeu: "Si no hi ha acord, sortiran totes les irregularitats".

oficines barça camp nou mossos Efe
Imatge d'arxiu de les oficines del Barça / Foto: EFE

Enríquez Negreira va pressionar el Barça, per burofax

En l'inici del text que l'exvicepresident va enviar a les oficines del Barça, l'any 2019, quan ja s'havia desvinculat del CTA, deia el següent: "Tinc la firma intenció de fer una denúncia als jutjats, que segur que provocarà conseqüències negatives. Fins ara, no he iniciat aquestes actuacions per, justament, evitar aquestes greus conseqüències, albergant l'esperança d'arribar a un degut enteniment en relació amb la meva pretensió, ja que no crec que un altre escàndol afavoreixi al club i, molt menys, al senyor Sandro Rosell".

Enríquez Negreira apuntava al Barça i pressionava amb destapar tots els pagaments, al mateix temps que intentava arribar a un acord per no acabar-ho fent, però aquest burofax demostra les informacions que va publicar la SER. Josep Maria Bartomeu va rebre aquest burofax, pràcticament un any abans que es destapés un altre escàndol, el ja conegut "Barça Gate".

Bartomeu FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, en una roda de premsa que va fer quan era president del Barça / Foto: FC Barcelona

La Fiscalia investiga un presumpte delicte de corrupció

Mentrestant, respecte a aquest cas, la Fiscalia de Barcelona està investigant el més que possible delicte de corrupció, entre particulars, a una empresa d'Enríquez Negreria, pels pagaments d'1,4 milions d'euros que va realitzar el Barça entre els anys 2016 i 2018. Aquesta investigació va ser possible, ja que la fiscalia va iniciar una inspecció fiscal a DASNIL 95 SL per la tributació de l'esmentada elevada xifra econòmica.

Aleshores, Enríquez Negreira era propietari d'aquesta empresa, però també vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, càrrec que va abandonar aquell mateix 2018 i, un any més tard, va emetre un burofax, publicat ara per El Mundo, a la junta de Bartomeu per amenaçar al Barça que tenia a mà les informacions necessàries per destapar aquest escàndol.