Encara que l'exigència de Barça i Reial Madrid poques vegades dona marge a l'error, per la qual cosa aquests sempre han de tenir els millors jugadors del món al seu equip, també hi ha espai per al creixement de futbolistes joves. Per aquesta raó, també busquen al mercat les promeses que estan cridades a dominar el futbol en un futur.
 

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE
 

Bona mostra d'això són Endrick i Vitor Roque. El primer ha fitxat pel conjunt blanc a canvi de 35 milions d'euros fixos i 25 variables, i es posarà a les ordres de Carlo Ancelotti al juliol, una vegada compleixi els 18 anys. El segon, en canvi, ha hagut d'avançar la seva arribada a Barcelona davant de les necessitats en atac de Xavi Hernández. Encara que ara s'ha inscrit com cedit, a l'estiu es comptabilitzaran en el Fair-Play Financer els 30 milions fixos i 30 en variables pels quals Joan Laporta va aconseguir el seu traspàs.

Endrick celebrant un gol amb el Palmeiras / Foto: EFE - Sebastiao Moreira
Endrick celebrant un gol amb el Palmeiras / Foto: EFE - Sebastiao Moreira

Luis Guilherme, la següent gran perla

Per a ambdós clubs, aquestes operacions tan arriscades estan molt mesurades. Malgrat que continua sent clau assegurar el futur, també han de reservar la major part del pressupost per fitxar estrelles consagrades. Al Madrid, l'exemple més clar és Kylian Mbappé, que s'espera que arribi la pròxima temporada. Al FC Barcelona, Deco continua buscant jugadors de rendiment immediat amb qui reforçar les posicions que ho necessiten.

Però aquestes operacions també suposen un sacrifici, ja que fitxar aquests jugadors suposa pràcticament descartar a les següents promeses brasileres que sorgeixin. Aquest és el cas de Luis Guilherme, que amb 18 anys ja ha arribat als 32 partits amb el Palmeiras. Unes xifres que, sumades al gran rendiment que dona en el camp, el converteixen en un jugador d'interès per als principals clubs d'Europa.

Luis Guilherme Palmeiras
Luis Guilherme durant un partit amb el Palmeiras / Foto: @guilhermelira06

El Liverpool s'avança

El brasiler seguirà els passos del seu excompany, Endrick, i acabarà jugant a Europa. Però no s'unirà al davanter al Madrid, sinó que ho farà en un altre club. I el que té més números d'emportar-se el seu fitxatge és el Liverpool. Segons Football Insider, els reds estan decidits a fitxar l'atacant el pròxim estiu, per un preu que superarà els 17 milions d'euros que té de valor, segons Transfermarkt.

Com en el cas de Madrid i Barça, els motius del Liverpool per fer aquesta operació estan en la seva visió de futur. Amb la incògnita de quin serà el futur de Mohamed Salah, que és probable que acabi marxant a l'Aràbia Saudita, el futur entrenador del conjunt anglès necessitarà més efectius en atac. Amb la idea que es vagi formant i sumant minuts a Europa, el futur de Luis Guilherme pot estar en la Premier League.