Endrick va fer història aquest dimecres. El jove davanter de 16 anys fitxat pel Reial Madrid fa uns mesos es va convertir en el golejador més jove de la història de la Copa Llibertadores. El brasiler va entrar en el minut 83 en el partit entre el Palmeiras i el Barcelona, amb 4-3 al marcador. I poc després de la seva entrada va anotar el 4-2 definitiu que sentenciava la classificació del Palmeiras per als vuitens de final en el Grup C de la màxima competició continental. La jugada va començar amb un llançament de falta de Raphael Veiga, que va seguir un xut al pal de López el rebuig del qual va aprofitar Endrick per enviar el cuir al fons de la xarxa.

Però aquest gol no només va suposar una fita important per a la competició i la carrera del jugador. També el ressorgir d'un futbolista que no anotava des del passat 7 de maig, quan va marcar contra el Goiás i que només ha disputat 15 minuts en els últims quatre partits.

A Endrick no li va provar bé firmar pel Reial Madrid

Endrick va firmar pel Reial Madrid el mes de desembre passat a canvi de 35 milions fixos que poden arribar a ser 60 sumant els variables. Encara que la seva incorporació al conjunt blanc no es produirà fins a 2024, quan el futbolista tingui 18 anys. Feia mesos que el jugador destacava i a la casa blanca no van voler deixar-lo escapar.

Endrick celebrant un gol amb el Palmeiras / Foto: EFE - Sebastiao Moreira

Tanmateix, des que va firmar pel Madrid, el seu rendiment va començar a caure en picat. Tant és així que la seva presència en el Palmeiras va començar a disminuir en gran mesura. I no precisament per problemes físics. El baix protagonisme responia a decisions tècniques. Sembla ser que des que va fitxar pels blancs se li van pujar els fums i va començar a despistar-se, tant en els entrenaments com en els partits, on es mostrava fora de forma i de nivell. La seva vida fora dels terrenys de joc va començar a preocupar els responsables.

Toc d'atenció a Endrick

Així les coses, fins abans del partit davant del Barcelona, Endrick ja sumava set partits aquesta temporada sense disputar ni un minut. Com dèiem, en els quatre últims només va jugar 15 minuts. Mentre que en els xocs immediatament anteriors, contra Coritiba i contra Fortaleza, els va veure des de la banqueta i des de la grada en la seva totalitat, respectivament. Mentre que el seu últim partit com a titular data del 15 d'abril. Aquell dia va anotar els quatre minuts de partit.

El mateix entrenador del Palmeiras, Abel Ferreira, es va referir recentment als seus alts i baixos, que va qualificar com a una cosa habitual en jugadors de la seva edat. Però el cert és que el tècnic li estava enviant un missatge perquè espavilés en els entrenaments i en els partits.