Enmig d'una crisi esportiva, amb el futur de la banqueta sent una incògnita després de l'anunci de la sortida de Xavi Hernández, el Barça s'ha trobat una altra crisi institucional. En aquest cas, amb l'entrenador del Barça Atlètic, Rafa Márquez. El preparador mexicà, que té possibilitats de substituir Xavi al primer equip si la situació el requereix, ha estat protagonista d'algunes polèmiques durant els últims dies.
 

🔴 Nàpols - Barça avui, DIRECTE
 

El Kàiser de Michoacán ha utilitzat les seves xarxes socials per promocionar una casa d'apostes. A través d'un post en les stories d'Instagram, Márquez animava els seus seguidors a apostar. "Què tal amics de #México, aquesta setmana és de campions i amb apuestagana.mx tu pots ser un d'aquests campions. Que esperes per registrar-te, registra't ara i converteix-te en un veritable campió! Aquí es pot!!", va ser el text de la publicació que va fer també a X promocionant aquesta casa d'apostes.

Marc Casadó Rafa Márquez Barça Atlètic / Foto: Europa Press
Rafa Márquez durant un partit del Barça Atètic / Foto: Europa Press

No és la primera vegada

Arran d'aquests fets, en el club estan indignats amb el mexicà i han posat el tema en mans del departament de Compliance, segons Mundo Deportivo. El motiu és que consideren que hi pot haver un conflicte d'interessos a entrenar un equip de futbol i promocionar una casa d'apostes.

Segons el mateix mitjà, en el Barça no entenen "la necessitat del mexicà de fer aquest tipus d'accions, que en res no tenen a veure amb els valors que defensa el Barça i menys, sent un entrenador que tracta amb futbolistes que estan en la seva última fase de formació". Unes publicacions que, en definitiva, causen mala imatge al club.

Rafa Márquez, ficat en la polèmica

En el club consideren que aquesta ha estat la gota que ha fet vessar el vas. Aquesta promoció ja no només perjudica el mateix Márquez, sinó que també esquitxa l'entitat. A més, el mexicà també ha tingut anteriorment algunes declaracions que han causat polèmica. Especialment, les que va realitzar després de conèixer que Xavi no seguiria en el Barça a partir del 30 de juny.

"A una oportunitat així no li pots dir que no. I si arriba, intentaré estar disponible i tractar de fer-ho el millor possible", va afirmar el tècnic del Barça Atlètic, preguntat sobre la possibilitat d'entrenar el primer equip. En el club no van agradar aquestes declaracions, ja que consideraven que en aquell moment tocava donar suport a Xavi, en lloc de posicionar-se com el principal candidat a rellevar-lo. Encara que Joan Laporta aprecia el seu treball en el filial, són aquest tipus d'accions les que dificulten la seva possibilitat de ser el primer entrenador del Barça.