12 minuts en 2 partits. Aquest és el balanç que ha acumulat Riqui Puig amb Xavi Hernández a la banqueta. L'entrenador de Terrassa no ha necessitat massa temps per comprovar que no era casualitat que el del planter de Matadepera no comptés amb la confiança de cap entrenador, fins al punt de ja no descartar que Riqui Puig necessiti sortir cedit per guanyar experiència fora del Camp Nou.

Al principi, semblava que a Riqui Puig li havia tocat la loteria amb la sortida de Ronald Koeman. El jugador no podia ni veure el neerlandès, que li havia dit en diverses ocasions que amb ell no jugaria. Koeman el veia verd, a més d'acusar-lo de filtrar informacions internes del vestidor a periodistes amics, una pràctica que perjudicava l'equip.

Xavi Hernandez Riqui Puig entrenament FC Barcelona

Xavi Hernández, saludant Riqui Puig abans del seu primer entrenament / FC Barcelona

Riqui Puig tampoc no juga amb Xavi

Va arribar el debut de Xavi, el Barça-Espanyol, i Riqui Puig es va quedar a la banqueta, en un partit en el qual van ser titulars del planter com Gavi, Nico González i Ilias. L'entrenador només va recórrer a Riqui Puig en el tram final, els últims 12 minuts, per intentar augmentar el control de la pilota davant d'un Espanyol cada vegada més crescut i pròxim a aconseguir l'empat.

Xavi, tanmateix, no va quedar satisfet amb el treball de Riqui Puig, més pendent del lluïment personal que de buscar la millor opció per a l'equip, per la qual cosa en el partit contra el Benfica, en el qual Gavi i Nico González van tornar a ser titulars al centre del camp. En la segona meitat, i amb ambdós del planter exhaustos per l'esforç, Xavi va fer diversos canvis, però cap d'ells va suposar l'entrada al camp de Riqui Puig, que es va quedar a la banqueta fins al xiulet final.

gerard piqui riqui puig EFE

Riqui Puig i Gerard Piqué, en un partit d'aquesta temporada / EFE

Una cessió, la millor opció

La història amb Riqui Puig, doncs, s'està repetint una altra vegada. En el club, que aposten clarament pel centrecampista, saben que Xavi Hernández està fent tots els esforços amb el jugador, tant perquè és un del planter que té moltíssima qualitat, com perquè el representa la mateixa persona que ell. L'interès perquè sigui un crac, doncs, és evident.

És per això que arribat el moment entendran que si Xavi no li fa jugar és perquè realment Riqui Puig no està per formar part de la plantilla del Barça. Serà llavors quan es tingui una xerrada amb el jugador i el seu pare per fer-lo veure que tants entrenadors no poden estar equivocats i que l'ideal serà una cessió.

 

Imatge principal: Riqui Puig, jugador del Barça / Europa Press