El Reial Madrid no ha il·lusionat, però sí ha resolt amb solvència el seu duel contra l'Elx. I ha estat gràcies a Vinícius Júnior, que ha guiat el conjunt blanc amb dues dianes en un altre partit gris dels de Carlo Ancelotti (1-2). Al final, però, hi ha hagut problemes per a un patidor Reial Madrid després del gol de Pere Milla en els últims minuts.

Vinícius marca la diferència

Hi ha partits que fan mandra, però també hi han tres punts en joc. A les dues del migdia d'un dissabte d'octubre hi ha hagut partit important a l'Estadi Martínez Valero. El Reial Madrid, buscant tornar a recuperar el liderat de la Lliga Santander, contra un Elx inferior sobre el paper i també a la classificació.

Marcelo Palacios Elche Real Madrid EFE

Marcelo i Palacios disputant una pilota durant el partit / EFE

Però el partit ha estat més igualat de l'esperat. El conjunt de Carlo Ancelotti, pensant en el partit de dimecres vinent contra el Xakhtar Donetsk a la Champions League, ha fet rotacions. I han començat d'inici futbolistes poc habituals com Marcelo Vieira o Mariano Díaz. I precisament han estat dos dels protagonistes del partit.

El lateral brasiler, molt actiu a la banda esquerra, s'ha convertit en extrem quan el Reial Madrid atacava, i en un defensor ràpid i precís en defensa. L'Elx ha basat, doncs, el seu joc en la banda esquerra, on hi era un omnipresent Mojica. El lateral colombià, però, ha estat el protagonista de la gran errada del partit, que ha passat al minut 22. Mojica ha regalat la pilota a Casemiro, que ha servit de primeres la pilota cap a Mariano, i el davanter català ha donat una assistència magnífica de taló a Vinícius, que ha fet pujar el primer gol en el marcador.

Vinicius Real Madrid EFE

Vinícius Júnior celebrant el seu gol contra l'Elx / EFE

I el gol ha decantat el duel. El Reial Madrid no estava sent infinitament superior, però sí més efectiu. La lesió de Rodrygo en els minuts inicials ha frenat el seu ímpetu atacant. L'Elx ha tingut el gol a tocar en diverses ocasions, però tant Lucas Pérez com Lucas Boyé no han estat encertats. I la màgia de Javier Pastore tampoc ha estat suficient per trobar l'empat abans del descans.

Una expulsió definitiva

Però a la segona part han arribat els pitjors minuts del Reial Madrid. Patint en defensa i sense trobar ni els davanters ni amb opcions de xutar a la porteria rival per sentenciar el partit. L'Elx ha dominat i ha fet acular el conjunt blanc en els 20 minuts inicials del segon temps.

I quan més a prop estava l'1-1, Raúl Guti ha estat expulsat al minut 63 per doble targeta groga. I a partir d'aquest moment, s'ha acabat la il·lusió local de treure algun punt de la visita del Reial Madrid.

Marcelo Raul Guti Elche Real Madrid EFE

Marcelo i Raúl Guti durant una acció del partit / EFE

I ha estat realment així perquè des que l'Elx s'ha quedat amb deu futbolistes i el tècnic Fran Escribá ha apostat per arriscar i fer canvis ofensius, el Reial Madrid ha sentenciat. O més ben dit, Vinícius ha sentenciat. L'extrem brasiler ha tornat a ser més ràpid que ningú des de la banda esquerra de l'atac blanc i ha sabut definir amb molta classe al minut 73 davant de la sortida de Kiko Casilla.

El Reial Madrid, però, no ha dominat en els minuts finals i el català Pere Milla —que just havia acabat d'entrar al camp— ha donat esperances als seguidors locals amb un gol al minut 86. Els blancs finalment han aconseguit la victòria i els tres punts, i recuperan momentàniament el liderat de la Lliga.

Imatge principal: Els jugadors del Reial Madrid celebrant un dels gols de Vinícius Júnior / EFE