El Reial Madrid tira d'èpica i passa als quarts de final de la Copa del Rei després de superar l'Elx a la pròrroga (1-2). Sense gols en els 90 minuts de joc, el duel ha acabat amb tres gols i amb Eden Hazard sent decisiu en una remuntada blanca que s'ha aconseguit amb un futbolista menys.

Novetats i avorriment a Elx

Moltes novetats en els dos equips, habituals dels partits copers, però també alguns titulars per no tenir sorpreses. Entre els il·licitans, Lucas Pérez com a referent, i a la banda madridista amb Vinícius Júnior i Toni Kroos com a gran estrelles.

I com era d'esperar després dels onzes presentats a l'Estadi Martínez Valero, el duel no ha estat precisament protagonitzat per focs artificials. I més que el domini i les ocasions del Reial Madrid, qui ha estat sempre més a prop del gol ha estat l'Elx.

Vinicius Elche Real Madrid EFE

Vinícius jugant el partit contra l'Elx / EFE

En el minut 10 i després de diversos atacs fallits del conjunt local, Carrillo ha fallat tot sol des de dins l'àrea petita ja amb el porter blanc Lunin batut. La seva rematada a boca de canó ha anat inexplicablement al travesser. Era més complicat fallar que marcar. Però aquesta no estat l'única ocasió fallada per Carrillo, ja que s'ha convertit en el gran rematador de l'Elx, que minuts després ha desaprofitat dos molt bons cop de cap.

I si el perill era del conjunt local, el Reial Madrid ha adoptat la filosofia de la supervivència en defensa, quedant retratats en més d'una ocasió Nacho, Marcelo, Alaba i Lucas Vázquez. Només alguna excursió en velocitat de Vinícius ha generat cert rebombori, però res de res perquè no ha estat encertat de cara a gol, igual que el referent ofensiu blanc, Luka Jovic.

Josan Elche EFE

Josan amb els braços aixecats / EFE

Sense gols i cap a la pròrroga

Després d'una primera part d'aquelles avorrides i amb pocs al·licients, la tònica no ha canviat gens. A l'inici del segon temps el Reial Madrid ha pujat les línies i s'ha atrevit a atacar gràcies a les curses de Vinícius y de Rodrygo Goes. Però igualment, tot i fer recular l'Elx durant un quart d'hora, no han arribat ocasions clares. Després ha estat el torn dels il·licitans, però tampoc han generat cap ocasió clara per avançar-se en el marcador.

I tot ha canviat a falta de vint minuts per al final quan han entrat al camp Luka Modric i Carlos Casemiro. Ha estat el brasiler qui ha posat primer a prova el porter Werner, que fins a un quart d'hora per al final del temps reglamentari semblava un espectador més. I també ha entrat al camp Isco per actuar com a fals 9. Però sense que cap equip hagi trobat porteria en 90 minuts, l'eliminatòria s'ha decidit a la pròrroga.

Marcelo Helibelton Palacios Elche Real Madrid

Marcelo disputant una pilota a Palacios / EFE

Hazard, decisiu i revaloritzat

Aleshores ha entrat Hazard perquè Ancelotti ja ha anat a la desesperada. Amb el belga, un altre que no compta de gaires minuts: Dani Ceballos. Un Reial Madrid sense recursos ha hagut de confiar en els últims integrants del fons d'armari. Però ha estat Hazard qui s'ha revaloritzat en una pròrroga plena d'emocions.

En un contracop de l'Elx, que ha deixat Tete Morente sol davant de Lunin, Marcelo ha fet falta i ha estat expulsat. I en la jugada següent, en el minut 103, Gonzalo Verdú ha marcat de rebot el gol de l'esperança de l'Elx. Però amb el Reial Madrid abocat a l'atac, Isco ha aconseguit el gol de l'empat al 108.

Però la pròrroga no havia acabat i després ha arribat el moment de Hazard. Si fa uns dies Florentino Pérez havia hagut de rebaixar 20 milions el seu preu, ara pot tornar-ne a demanar 40 per ell. Hazard ha demostrat que pot ser decisiu. Al minut 115, atac ràpid blanc i gol del belga després de superar el porter Werner. Per tant, si alguns volien fer-lo fora ja, ara s'ha reivindicat i ha donat al Reial Madrid, amb èpica, el passi als quarts de final de la Copa del Rei.

Imatge principal: Els jugadors del Reial Madrid celebrant un gol contra l'Elx / EFE