Els socis del Barça ja han dit la seva i aquest dilluns els precandidats han entregat al club les paperetes amb les signatures de suport que han rebut. Però mentre els encara precandidats a la presidència del Barça segueixen el camí marcat, amb les eleccions del 24 de gener esperant, aquesta mateixa setmana hi podria haver un canvi dels esdeveniments per la situació epidemiològica amb el coronavirus.

Amb les eleccions a l'horitzó

A hores d'ara ja hi ha quatre precandidats que només pensen en els comicis, però encara no saben del cert quan seran. Joan Laporta ha estat el gran triomfador del dia, recollint més de 10.000 signatures, mentre que Víctor Font n'ha aportat més de 4.000 i Toni Freixa i Emili Rousaud poc més de les mínimes exigides per passar el tall.

Joan Laporta firmas elecciones Jordi Play

Joan Laporta després d'entregar les firmes / Jordi Play

Més enllà de les firmes, l'actual situació que viu Catalunya amb la crisi del coronavirus és molt complicada i fins el proper diumenge hi han certes restriccions que es podrien prorrogar. Si la situació no millora, les mesures podrien allargar-se i afectar de ple a les eleccions.

Fins ara, ha afectat a la fase final de la recollida de firmes i afectarà l'inici de la campanya electoral, que donarà el tret de sortida el proper divendres. Però el mateix dia que comença la campanya oficial a can Barça, també es podria veure com el Govern ajorna les eleccions, previstes per al diumenge 24 de gener.

Barca escut FC Barcelona

Escut del Barça / FC Barcelona

Celebració, ajornament o cancel·lació

Si el calendari no canvia, el dia 15 comença la campanya, que acaba el divendres 22. El dia 23 és la jornada de reflexió i el diumenge de la setmana vinent estan cridats els socis blaugrana a les urnes. Però els esdeveniments podrien canviar el proper divendres, en el qual està prevista una reunió entre les conselleries d'Interior, de Salut i d'Esports i els responsables del Barça.

Segons explica Catalunya Ràdio, des del Govern encara no tenen clar què passarà amb les eleccions al Barça, però no descarten cap opció. Si es prorroga el confinament municipal és molt probable que les eleccions no se celebrin el 24 de gener, sempre segons la mateixa informació. I sobre la taula hi ha tres opcions: que se celebrin el 24, que s'ajornin o que es cancel·lin.

El Barça en aquest cas hi té poc a dir i és el Govern l'únic que pot acabar decidint què passarà amb les eleccions culers.

Barca escut EuropaPress

Imatge principal: Imatge de l'escut del Barça al Palau Blaugrana / EuropaPress

Diversitat d'opinions

Dels quatre únics possibles candidats a les eleccions a la presidència del Barça, Freixa i Rousaud ja s'han expressat en més d'una ocasió favorables a ajornar els comicis per la situació amb la Covid-19. Font és partidari que es voti el més aviat possible però garantint un alt nivell de participació. I Laporta aquest mateix dilluns ha enviat un missatge sobre un possible canvi de data: "Vull dir als socis que no es preocupin, que no es deixin espantar per unes manifestacions que volen suspendre les eleccions sense raons objectives. Tranquil·litat. Que la gent participi amb entusiasme".

Així doncs, també divisió d'opinions entre els possibles candidats, i tots a l'espera de la reunió del proper divendres. El Barça podria tenir nou president la setmana vinent o potser no. Caldrà esperar a veure quina és l'evolució de la pandèmia i saber què es decideix en la reunió.

 

Imatge de l'escut del Barça a les oficines del club / EuropaPress

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat