El Barça cerca a un relleu de garanties per a Marc-André ter Stegen. L'alemany està tenint problemes per trobar el seu millor nivell, si bé Xavi Hernández confia en ell com a titular indiscutible. I entén que la fràgil defensa que hi ha, concedint moltes oportunitats clares, també és culpable que encaixi tants gols. A més, el de Terrassa creu que les lesions també han minvat la seva confiança, i que Ronald Koeman no ha sabut motivar-lo.

Però està convençut que tornarà a ser el de sempre, és a dir, un dels millors porters del planeta, i, per a alguns, fins i tot el millor. No obstant això, també considera necessari el fet que pugui tenir un suplent de garanties, perquè pugui exercir-li competència. Perquè, actualment, no té cap tipus de preocupació, ni amb Neto Murara, ni amb Iñaki Peña.

El brasiler no rendeix malament, però no es pot comparar amb la seguretat que proporciona ter Stegen. I cobra un sou massa elevat per ser suplent, de manera que és candidat a anar-se'n al gener. El seu futur no ha canviat, malgrat la marxa de Koeman. En el cas del jove porter de 22 anys, no té experiència en l'elit, i el millor per a ell seria una cessió. Interessats hi ha, tant a La Liga Santander com a La Liga SmartBank.

Joan Laporta ja s'està movent per donar sortida a ambdós, i per portar un nou porter. I un dels candidats en qui havia pensat era en Dean Henderson, que està en una situació complicada, ja que no juga res al Manchester United. A Old Trafford no el van deixar sortir, malgrat tenir múltiples ofertes, perquè li van prometre que seria titular, per davant de David de Gea. Però no està sent així.

Dean Henderson

Dean Henderson

Després de dos anys al Sheffield United, on va mostrar ser un dels millors porters de tota la Premier League, segueix tenint molt bon cartell. I no són pocs els equips que estarien encantats de poder tenir-lo a les seves files. Al Camp Nou han pensat en l'internacional anglès, i estarien pensant seriosament en la possibilitat de fer una oferta.

No poden garantir-li la titularitat, però sí que tindria oportunitats a la Copa del Rei. I, en cas que Ter Stegen no complís les expectatives, a Xavi no li tremolaria el pols a l'hora d'asseure'l a la banqueta, apostant per Henderson.

El Newcastle United, el gran rival del Barça

Però al Barça li ha sortit un dur competidor amb el Newcastle United, que s'ha marcat a Henderson com a objectiu prioritari. Se'l volen emportar al gener, i pagarien 20 milions d'euros, a més d'oferir al futbolista un salari irrefusable. Molt superior al que cobra actualment, i al que percebria en qualsevol altre club. I també seria titular indiscutible.

L'única esperança per a Laporta és que els 'magkpies' descendeixin, ja que actualment són penúltims.

A nivell econòmic, no poden competir amb el xeic Mohammed Bin Salmán.